Omöjligt att byta camping i Portugal nu?

I onsdags lämnade vi Turiscampo i Lagos för att åka till Ourique där vi på torsdagen skrev kontrakt och fick nycklarna till vårt hus.

Vi ägnade onsdagen till att bunkra lite, med ekologiskt diskmedel på mandel och glutenfria kex samt typ 2 kg med ljuvlig avokado. Dessutom köpte vi en avfuktare till huset. Allt detta i Algarve innan vi svängde upp på IC1:an mot Ourique. På natten behövde vi parkera Vega någonstans för att sova, gärna i närheten av Ourique, så det inte var så långt att köra när vi skulle till notarien. Eftersom det är förbjudet att fricampa i Portugal är det inte ett alternativ för oss och i Ouriques närområde finns vad vi vet bara två campingar och en ställplats (men ställplatsen kollade vi in samtidigt som vi kollade in huset och den var stängd redan då).

Castro Verde

Vi siktade in oss på Castro Verde, där finns en kommunal camping. Den var öppen och det stod i alla fall ett 10-tal husbilar där när vi kom. Men de tog inte emot några nya gäster nu under lock-down så vi fick snopna åka därifrån igen. Fullt förståeligt men inget vi var beredda på.

Serra de Bica

Ringde mäklaren för att höra om hon kände till någon plats vi kunde ställa oss på över natten. I värsta fall tänkte jag vi kanske kunde få ställa oss vid huset. Men hon föreslog campingen Serra de Bica, de känner personen som driver det.

Jag ringde och hänvisade till mäklaren och Menos sa att vi var välkomna om vi inte skulle använda servicehuset. När vi kom dit såg vi att det stod kanske ett 10-tal bilar där också. Men de tog inte heller in nya bilar på grund av covidläget. Det regnade så vi hade inga planer på att hitta på något annat än att jobba och äta middag.

Likadant överallt?

Frågan är om detta är normalläge just nu? Det kan vara så att det är svårt att byta ställplats och camping just nu i Portugal. Jag har inte läst att det är förbud för campingar att ta in nya gäster, men jag tycker faktiskt det är bra. En trygghet för de gäster som stått där ett tag.

Om du är i Portugal och tänker rulla snart så rekommenderar jag att du kollar med nästa planerade boplats att du är välkommen innan du lämnar den plats du står på, så du inte helt plötsligt hamnar i ingenmansland.

Portugals lock-down fortsätter till 1 mars, men det är inte omöjligt att den förlängs hela mars ut enligt flera olika källor.

Bilden är fotad i vår trädgård.

Publicerat:

i:

,

4 svar till ”Omöjligt att byta camping i Portugal nu?”

 1. Profilbild för Eva Dramin

  Så jättekul att ni nu äntligen fått tillträde till ert hus. Det ser väldigt fint och trevligt ut på bilderna. Trädgården verkar fin också. Önskar er lycka till med renovering, odling och allt annat också. Nu har ni mycket att göra ett tag framåt.
  Ang. övernattning i Portugal så bif. jag en länk till
  https://algarvemotorhomepark.com/pt/
  Här är öppet och man kan se på deras hemsida hur många platser som är lediga på dom 3 olika ställplatserna.
  Här i Peniche är det inga problem, kommer och åker husbilar dagligen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja nu har vi fullt upp och dagarna rusar iväg! Vad bra att det finns ställplatser som tar emot nya, för de som behöver byta boplats.

 2. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Så härligt att läsa o tack för info om camping /Ställplats. LYCKA TILL I fortsättningen. Stor varm kram.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Gunnel! Vi ses snart igen 🙂

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
22°C / 11°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.