fryser i varberg

Så klart gillar vi Sverige!

Jodå, vi tycker väldigt mycket om Sverige. Vi kom hem lite för tidigt bara men börjar så smått att acklimatisera oss.

Det har tagit lite tid att ställa om oss, att gilla läget och faktiskt planera om lite, men mer om det framöver. Vi har i alla fall insett att det finns positiva saker med Sverige, så klart!

Lite exempel på sånt som vi inte njutit av när vi varit utomlands bjuder vi på idag. Sånt där som vi förknippar med Sverige. Sånt vi kan längta efter. På första plats kommer så klart att få träffa familj och vänner, men det gör vi ju inte nu.

Lyssnar på radio

Även om vi gärna lyssnar lite på radio när vi är utomlands blir det inte samma sak som i Sverige. Främsta anledningen är så klart språket. Nu tycker vi dessutom att det är viktigt att matas med informationen om corona och radio är vår kanal för det. Vi har ju inte en TV.

Gick ganska bra att lösa första melodikrysset på länge.

Löser melodikrysset

Den första förmiddagen i Sverige lyssnade vi på Melodikrysset och löste det nästan. En ruta var tom när vi var klara, det var en kompositör som vi inte kunde. Men det gör inget, sysselsättningen som sådan är mysig och känns väldigt hemtamt. I lördags försov vi oss (varit en eländigt blåsig natt) så då missade vi det.

Mums med semlor på glutenfria släta bullar.

Semlor

Semlor är verkligen något svenskt. Vi köpte glutenfria släta bullar från frysdisken i mataffären, mandelmassa och grädde. Blandade ner grädde i mandelmassan, vispade upp resten och gröpte ur bullen, sen monterades det ihop ett par lyxiga semlor till oss!

I Portugal letade vi efter mandelmassa för att försöka göra en variant av semla, men vi hittade inte, så det blev ingen semla där på Rogers födelsedag som vi tänkt.

skagenröra
Skagenröra är väldigt gott, här på glutenfritt knäckebröd med tomat och salladslök

Svenska matvaror

Vi frossar i svenska matvaror av olika slag, t.ex. ostbågar, glutenfritt knäckebröd, anamma vegofärs och skagenröra. Men vi provar också några halvfabrikat av veganska göttbullar och njuter av västerbottenost. Oatleys produkter finns i vissa affärer ute i Europa, men det finns mycket större utbud här i Sverige. Provade glassen som fika när jag (Anna) fyllde år i förra veckan, jättegod!

tulpaner
Älskar tulpaner!

Snittblommor

Så klart kan vi köpa snittblommor i Europa. Men eftersom vi mestadels hänger utomhus har vi valt att njuta av blommorna där de står i rabatter, vägdiken och bergsskrevor. Just nu är vi mest inomhus och tulpaner är fantastiskt fint och hoppingivande så vi har fyllt vår enda vas med rosa och purpur (såklart!) tulpaner.

Lite exempel på väldigt svenska saker vi njuter av, inomhus, just nu. Vi njuter också av havet, av solen när den lyser och av att vi förstår språket överallt.

Och hur sommaren blir är det ju ingen som kan sia om än. Men vi fortsätter med vår fantastiska livsstil under dessa nya förutsättningar, även i Sverige.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

,

14 svar till ”Så klart gillar vi Sverige!”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Visst finns det saker jag längtar efter när vi är utomlands flera månader. Men om jag inte fick längta, vore det ju inte så gott när jag mumsar på det. sen. På samma sätt som jag kan längta efter spanska produkter/smaker när jag är här hemma. Visst är det härligt – det bästa av flera världar!

  Vädret härhemma – det lämnar ju dock en del i övrigt att önska……. (Idag verkar det dock ganska hoppfullt) 😀

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Japp, nu längtar vi väldigt mkt efter alla härliga grönsaker och frukter som vi inte köper här. Alla platser har sin tjusning tänker jag. Därför vi gillar att byta kanske? 😀

 2. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Man behöver åka bort för o längta hem ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så är det! Fast vi brukar inte längta så mycket..

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Ni ser frusna ut,nu vill vi ha Vårvärme 🙂

  Ha det gott……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jo vi fryser, det blåser en del utmed kusten.

 4. Profilbild för Elisabet
  Elisabet

  Francis Lai komponerade musiken till Love Story☺️
  (Det var det enda vi inte heller klarade men Google hjälpte till…)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh tack!

 5. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Varje land har sin tjusning och efter att ha flyttat runt i hela Sverige, upptäckte jag också att varje landsända också har sin speciella tjusning, mat och kultur.
  Jag är sådan att när jag lämnat en plats jag bott på så längtar jag inte tillbaka eller efter någon speciell maträtt.
  Kanske tur det nu när vi valt att bo i Frankrike.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Håller verkligen med om att alla platser har sina tjusningar. Och vi längtar heller inte tillbaka till en plats när vi flyttat, i alla fall inte tidigare när vi bodde i hus/lägenhet. Nu kan vi vilja återvända till platser vi varit på. Men mat kan vi längta efter 😀

 6. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Nu när vi kom hem från Spanien kände vi enbart tacksamhet!
  Vi hoppas verkligen att Sveriges sätt att ta sig an coronaviruset visar sig vara bra. Även om det varit kallt och blåsigt går vi ju mot ljusare och varmare tider och i veckan ska vi göra vår premiärtur med husbilen. Så härligt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det härligt med ljuset och att det blir ljusare hela tiden. Det börjar så smått spira i naturen också. Jag lovar att vi ser och känner allt det där också. Hoppas ni får en härlig premiär med husbilen!

 7. Profilbild för Kristina Svensson

  Hahahaha!
  Det låter himla klokt av er att passa på och äta semlor och liknande som man bara kan få tag i Sverige (jag brukar äta leverpastej varje gång jag varit utomlands). Just nu är det som det är, bara att gilla läget och planera för nya resor senare.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur! Roger äter också leverpastej varje dag nu. Jag ska köpa en speciell vegansk leverpastej, från Alingsås, när vi handlar från Ica, också något jag längtat efter.

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.