nyttig snabbmat

Snabbmat när den är som bäst

Jag älskar snabbmat. För jag tycker inte om att laga mat. Särskilt inte vardagsmat som måste slängas ihop trots lång arbetsdag och total brist på middagsinspiration.

Jag väljer gärna annan snabbmat än den jag först tänker på när jag hör ordet ”snabbmat”, för jag mår bättre av det. Jag har lärt mig att det finns många varianter på bättre snabbmat än hämtmat. Fast vissa fredagar finns det inget bättre än en glutenfri pizza med ett glas vin. Jag är verkligen inte så präktig som jag kanske låter!

Vara förberedd för snabbmat med rätt mat hemma

För att kunna göra egen (läs bättre?) snabbmat måste man ha rätt matvaror hemma. Alltså planera. Vilket inte är min starka sida när det gäller mat. Grym på planering i alla andra sammanhang faktiskt. Intressant. Men det hänger så klart ihop med att jag inte gillar att laga mat.

Sist jag handlade hade jag bevisligen en bra dag, för häromdagen när det var dags att äta middag hittade jag några av mina favoritingredienser i kylskåpet, de som krävs för att göra en av de godaste maträtter jag vet. Och som faktiskt är ett för mig mycket bra val av mat.

Varm rödbetssallad med fetaostcreme

Ingredienser

 • Förkokta rödbetor
 • Gröna blad
 • Pumpafrön
 • Fetaost
 • Creme fraiche (lyx när vi har det hemma)

Gör så här

Om det är snabbmat jag pratar om så får man gå den enkla vägen och ha förkokta rödbetor i kylskåpet. De finns att köpa vakumpaketerade i affären. Alternativt så skivar man upp färska rödbetor och kokar. Men det tar lång tid och då tappar man ju snabbmatseffekten. Kanske det blev rödbetor över från en annan dag så du har kokta i kylskåpet, jamen då har du ju bästa alternativet! Dela upp rödbetorna i små fyrkantor.

Rosta pumpafrön och ställ för att svalna. Stek rödbetsbitarna i smör. Under tiden lägg en god grund på tallriken med gröna blad av de slag du har i kylen. Blanda fetaost med creme fraiche till en röra som du klickar ut över salladen. Eller om du inte har creme fraiche så smula bara fetaosten över salladen, det går precis lika bra!

När rödbetorna är klara lägger du dem på fetaosten/fetaost cremen och sedan toppar du med de rostade pumpafröna.

Bara att hugga in och njuta av varje tugga. Från det att jag öppnar förpackningen med förkokta rödbetor tills jag sätter besticken i maten har det inte gått mer än max 10 minuter. Det tycker jag är snabbmat!

Vad är ditt favoritrecept på bättre snabbmat?

Här kan du läsa lite om hur bra rödbetor är, om du vill

Publicerat:

i:

4 svar till ”Snabbmat när den är som bäst”

 1. Profilbild för Chaly Danckwardt

  Min enklaste lunch är omelett med spenat och feta. snabbt och gott. Gillar rödbetor också, ska testa ditt förslag! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Bra tips! Ägg har jag nästan alltid hemma också, så det ska jag göra nästa gång! Tack

 2. Profilbild för Helena Roth

  Oh vad gott det låter! Älskar rödbetor, älskar fetaost, älskar pumpafrön. Kan inte bli så mycket bättre då!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Testa, jag älskar det iaf 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
16°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
33°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.