Vi gillar ju att laga mat utomhus, men då vädret inte är optimalt för det så har vi lagat i princip all mat inomhus den senaste tiden.

Grilla, steka pannkakor, steka svamp, vitlök och lök samt annat som osar mycket och luktar starkt vill vi helst inte laga inomhus i Vega. I alla fall inte med fönster och dörrar stängda.

Fast just nu är det kallt och ganska mycket regn så dörren är inte öppen särskilt ofta. Maten har vi anpassat efter det till viss del. Så här kommer lite förslag på mat att laga inomhus som inte osar så mycket och som vi tycker funkar även med helt stängda fönster.

Förslag på mindre samt matigare rätter:

  • Broccoli & vitlökssoppa
  • Sallader av olika slag (gärna med quinoa, fetaost, rödbetor)
  • Summer rolls
  • Vego gulasch
  • Gnocchi (länk till receptsamling)
  • Pumpasoppa (länk till receptsamling)
  • Pasta med pesto och rostade solroskärnor/pinjenötter
  • Matiga mackor med avokado och mycket grönsaker
  • Nachos med guacamole
  • Grönsaker & hummusdipp
  • Pad thai el. nudelsallad
  • Linsgryta med ris (länk till receptsamling)
  • Harira
  • Chiapudding på kokosmjölk med banan och ananas
Rostar gärna fröer och nötter när dörren kan vara öppen för att använda vid ett senare tillfälle.

Sedan går det ju utmärkt att förbereda vissa saker som kan användas vid sämre väder. Till exempel ha lite matrester i frysen som bara går att värma. Rosta nötter och frön och spara i en burk, för att strö över salladen ger både krisp, proteiner och mättnad.

Vi förbereder också gärna olika grönsaksbiffar och lägger i frysen, men de steker vi helst ute, eller åtminstone med öppet fönster/dörr!

Nu har jag inte fotat när jag lagat mat med stängd dörr, därför blev det ett par bilder där dörren faktiskt är öppen.

Vad lagar du för mat när du är ”instängd” i husbilen?