Kan inte allt

Vi kan absolut inte allt!

Fick kritik för att vi tror oss kunna allt. Och det skulle jag gärna vilja bemöta ifall fler känner att vi tar för mycket plats.

Vi bloggar om vårt liv. Inget annat. Det vi skriver om har vi upplevt och är våra erfarenheter, det vill vi förtydliga

Självklart kan vårt uttryck tolkas olika av olika människor, men vi bloggar bara om oss och vårt liv. Ändå fick jag nedan kommentar på Facebook.

Vi har bott i husbilen i 10 år men söker inte reklam för våran blogg. Förstår inte vitsen att efter ett år tror sej kunna allt.

Vi söker inte någon reklam, som ni ju redan vet då vi många gånger skrivit att det inte är någon inkomstbringande blogg och vi tror verkligen inte att vi kan allt! Vi har massor kvar att lära, vilket vi gillar.

Vi har blivit kontaktade av tidningar för att vi lever en annorlunda livsstil. Det har inget att göra med att vi kan något, känns inte som att det är en massa kunskap vi har förmedlat, snarare inspiration till att det finns andra vägar i livet. Men som vi berättade om i söndags så är det inget vi kommer tacka ja till mer, då det inte är en exponering vi trivs i. Ovan kommentar skulle kunna vända på det beslutet, då jag blir provocerad av den, men nej, vi är färdiga med tidningarna.

Så till dig som känner att vi tar för mycket plats eller verkar överlägsna på något vis så skulle vi vilja säga så här:

Om du inte kan glädjas åt eller inspireras av vår livsstil eller våra inlägg så behöver du inte läsa och/eller hänga i våra flöden. Det finns plats för oss alla, det är vår övertygelse!

Bilden är från Åkulla Bokskogar där vi bodde i helgen.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

46 svar till ”Vi kan absolut inte allt!”

 1. Profilbild för Peter Petersson
  Peter Petersson

  Varför är folk på detta sätt?
  Inte alla, men många.
  Det tycker jag man märker tydligt när man kommer tillbaka till Sverige efter en längre vistelse i Europa. Jante slår till som ett getingstick på näsan.
  Tror inte du kan eller är mer en någon annan mentaliteten märks vid första stoppet.
  Jag blir så trött på sådana människor, dom tar förmycket energi.
  Nej, lev ert liv på ert sätt Jag tycker ni är bäst, och inspirerar otroligt mycket.
  /sussopeter

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Ingen annan än vi själva lever vårt liv och så kommer det fortsätta att vara. Vill dock visa sånt här, vill sätta ner foten och markera att det inte är ok. Så tacksam för all kärlek, vilket vi får mycket mer av 🙂

 2. Profilbild för Anki

  Avundsjuka och illvilliga människor finns överallt! Fortsätt som ni gjort hittills – här hemma och på resorna. Nu är jag ganska usel på att kommentera, men jag gillar er!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst finns det mkt avundsjuka och illvilja, men mest glädje och kärlek! Tack för din 🙂

 3. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Denna tendens är så trist, ingen tvingar ju någon att läsa, ingen är tvingad att göra på ert sätt eller vårt sätt. Skrolla vidare och njut av läsning och erfarenheter.
  Men som någon skrev, detta verkar vara verkligen Svenskt. Man ser det ofta i trådar som är husbilsrelaterade MEN är troligen desamma i båt, husvagn, hobby eller liknande sammanhang. Lev och låt Leva, var och en efter sitt huvud 🙂 Tycker ni är oerhört inspirerande och är så imponerad över ert strukturerade skrivande. Fortsätt på ERT sätt, vi som följer er GILLAR det.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är förbannat trist. Vi reagerar så klart, behöver få ut känslorna, sen går vi vidare. Tack för pepp!

 4. Profilbild för Christel

  Hej och hå, vad trött en blir, våga inte ta plats mer än någon annan! Inspirerande människor behövs, det är ni och vilket jobb ni lägger ner för att visa och skriva om era tankar och erfarenheter. Kör på, många, däribland jag älskar er blogg, men jag vet att sådant ändå sätter sig som en irriterande liten böld någonstans. Tack för att ni finns!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för dina fina ord! Självklart kör vi på, men känner att sånt här ska belysas. Det kanske hjälper andra som möts av liknande att de inte är ensamma.

 5. Profilbild för Thorleif Sigurjonsson
  Thorleif Sigurjonsson

  Ni är grymma! Keep up the good work, skit i allt och alla 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Thorleif! Det gör vi, men vi vill belysa. Reaktionen är att vi först blir ledsna, sen förbannade och sen starkare 🙂

   1. Profilbild för Thorleif Sigurjonsson

    NI BELYSAR, tror mig, varje dag. Ni gör mitt plåtisliv lättare i alla fall. Och tack för Asana, den är riktigt bra. Har bestämt mig att detta ”liv” måste ner på papper (nätet). Inte i gång än men snart.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Underbart Thorleif! Hojta om det är nåt jag kan hjälpa till med ang komma igång på nätet 🙂

 6. Profilbild för Ewa
  Ewa

  Vi är många som gillar det ni gör och på viset ni berättar om det. Skit i gnällspikarna och fortsätt att glädja oss andra 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Ewa! Vi gör som vi vill och behöver, livar. Men vill oxå belysa sånt här för det är inte ok. Finns verkligen mer kärlek o pepp, vilket ör fantastiskt!

 7. Profilbild för Kors och Tvärs

  En gång för en massa år sen gjorde Nanne Grönvall en låt som hette Avundsjuk. Den dök upp i mitt huvud när jag läste den där kommentaren i ditt flöde.
  Jag tycker ni är så otroligt befriande, enkla och goa’ och jag som åkt husbil i snart 18 år får nya infallsvinklar från er. Ni vänder och twistar lite, på det ibland självklara, så det ändå blir kul att läsa om. Och så gillar jag skarp att detta ”rum” inte är kommersiellt.
  Kram på er ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Anette! Vi uppskattar all hjälp, allt stöd och pepp från er. Ni har väglett oss en hel del och det är vi evigt tacksamma för. Och att kunna ge tillbaka lite till er trots er gedigna erfarenhet känns fint. Kram!

 8. Profilbild för Annica Rosander

  Jag är så glad att följa Er blogg och uppskattar verkligen bristen på reklam och Era personliga betraktelser över ställen Ni besöker. Just nu kan vi bara resa i Sverige på grund av hälsoskäl men vi längtar tillbaka ut i Europa. Så vi samlar på Era smultronställen inför nästa resa.
  Annica

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Annica! Så roligt att du hänger här, jag läser hos dig också! Hoppas ni snart kommer iväg ut i Europa igen och får vara friska.

 9. Profilbild för Tommy Lindgren
  Tommy Lindgren

  Hej Anna och Roger.
  Man blir ju minst sagt förbannad när man läser detta. Varför kan inte folk glädjas åt andra istället för att klanka ner och komma med pekpinnar. Samma sak när man läser olika inlägg på sociala medier, finns alltid några ”lustigkurrar” som kommer med dumma och oväsentliga kommentarer.
  Jag har följt Er på sociala medier ett bra tag och även träffat Er kort privat. Ni är absolut inga besserwisser i mina ögon. Ni ger mig istället otroligt mycket kunskap och energi för vårt framtida levende.
  Kritik skall man kunna ta, men den skall vara konstruktiv. Ni har kommit längre än många andra och det har ni kämpat för.
  Fortsätt så och låt inte några nättroll förstöra det fina ni byggt upp.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Världen är full av gnällspikar. Vi möter tack och lov mest glada tillrop och det fastnar mer än det här. Så vi fortsätter absolut, men vill med detta inlägg mest visa på att sånt här inte är ok, så kanske i slipper fler 😀

 10. Profilbild för Anna

  Tråkigt med människor som har så stort behov av att trycka ner andra, men det finns tyvärr alldeles för många här ute på nätet. Jag tror att man måste försöka ignorera dem och glädjas åt de fina och trevliga människor som också finns här. Vi är många som inspireras av och gillar det ni skriver i er blogg så blogga på och strunta i knäppa kommentarer. Det slukar bara en massa onödig energi som man kan lägga på roligare saker.
  Anna

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är väldigt tråkigt. Vi väljer inte att ignorera dem utan använder de istället som exempel för att visa på vad vi inte accepterar. Vi blir ledsna, arga och sen starkare 🙂 Och vi glädje verkligen åt allt positivt, mycket mer än vad vi störs av den här typen av kommentarer. Vi får tack o lov väldigt få såna här.

 11. Profilbild för Kerstin
  Kerstin

  Fortsätt leverera ert härliga liv till mig! Jag njuter och inspireras av att NI vågar följa det som är rätt för ER!!! Vem vet, jag kanske också vågar ta steget en dag att förverkliga MINA drömmar!!

  Tack för att ni delar med er!!!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vassego – så klart väljer i att fortsätta leva vår liv och vi bloggar om det också, för vi vill det 😀

 12. Profilbild för Maggan och Ingemar

  Håller med alla övriga som peppat er. Det måste vara en avundsjuka som styrt hans inlägg, Ni ger många fina tips för hur det kan se ut att bo i husbil. Säkert många som har samma funderingar på detta. Oftast är det ju ens egna självupplevelser man delar med sig till släktingar, vänner och bekanta.. Som min dotter sa när hon ringde, du har ju inte skrivit på en vecka så jag måste ju ringa och kolla hur ni mår. Sen är det ju många som är nyfikna på vad det kostar att bo/resa med husbil och där gör ni en bra insats så fortsätt du med ditt skrivande.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, jodå, vi kommer absolut fortsätta skriva. Gillar det skarpt och är så glad för allt pepp och glada tillrop vi fått sedan starten. Den här kommentaren ville jag dela för att visa på vad vi inte accepterar, för att kanske slippa ytterligare.

 13. Profilbild för Kenth
  Kenth

  Det är många som väntar på era dagliga inlägg som oftast ger massa inspiration. Stort tack o beröm för boplatskartorna genomarbetat och skapar nyfikenhet till nya platser.
  Bränn ingen energi på nättroll dom kryper fram överallt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Kenth, vi tycker vi använde vår energi effektivt genom att skriva om och berätta för andra vad vi inte accepterar 🙂 Härligt att kartorna ger er inspiration till nya platser. Drar ni söderut snart?

 14. Profilbild för Rolle o Carina

  Tänk så många som är avundsjuka på oss som lever ett trevligt Bobilsliv!
  Fortsätt som ni gör,det tänker då vi göra och skita i dom som ogillar oss ??????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Personen i fråga bor också i husbil… därav ännu märkligare. Lovar att vi fortsätter göra det vi gör och vi struntar fullständigt i de som inte gillar oss, vi är alla olika. Men respekt är något vi förväntar oss, därför det blev ett inlägg som visar att vi inte accepterar sånt.

 15. Profilbild för Kenth
  Kenth

  Vi kanske ses i Moseldalen eller Alsace. Vi skippar Spanien.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi åker östra Tyskland ner, Moseldalen lockar inte just nu i alla fall 🙂

 16. Profilbild för Bettan Ström
  Bettan Ström

  Så sorgligt med dessa trångsynta människor. Det kallas avundsjuka och det finns mycket av den varan. Istället för att glädjas åt att människor kan uppfylla sina drömmar. De ska inte ha någon uppmärksamhet men får det ändå, Vi ska ignorera dem. De får näring genom att lägga sig i och ha åsikter om andra människor. Fortsätt Anna och Roger och inspirera oss med era berättelser och bilder. Kram Bettan

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fast jag tycker det är viktigt att berätta att vi inte accepterar detta. Att totalt ignorera kändes inte rätt. Om jag bara låter bli att nämna det så har det ju inte heller hänt och det blir fel. Svår balansgång. Kram!

 17. Profilbild för Börje Börman
  Börje Börman

  När man blir hånad för att man vet allt bör man påpeka att man inte visste att man vet allt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   JA det hade varit ett smart svar 😀

 18. Profilbild för Malin

  Det finns människor och så finns det människor..
  Tråkigt att vissa inte kan glädjas åt andras lycka och välmående.
  Det kommer tyvärr alltid att vara människor som klagar och säger elaka saker.
  Den svenska avundsjukan, varför skulle man annars ens kommentera nåt dylikt negativt?

  Det är jätteskoj att följa er och ni är garanterat inte ensamma att bo i husbil eller husvagn på heltid men ni har valt att berätta om det livet, vilket är väldigt kul för oss att läsa.

  Fortsätt med det Anna och Roger,
  Många kramar från oss på Hollistay?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för fina och peppande ord. Såklart fortsätter vi, det är en stor del av oss nu. Kram!

 19. Profilbild för Robban Jakob

  Fortsätt med det ni gör! För det gör ni bra!

  Ni är en inspirationskälla och motiverande för såna som mig, som inte ens har köpt en husbil!

  Men som drömmer om att flytta till en husbil och bo heltid i husbil!

  Genom att ni har varit så öppna, ärliga och utlämnande, så har ni fått mig att förstå att det faktiskt är möjligt för mig och min sambo! Vi har en ekonomisk möjlighet att förverkliga denna dröm!

  SÅ! Ändra ingenting! Surfisar som är missunsamma, avundsjuka och har ”otur när de tänker” – finns överallt! Strunta i dem och fortsätt med det ni gör!

  Tack! Från en glad och tacksam följare!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så glada vi blir av att läsa att du ser vår blogg som en stor inspirationskälla!

 20. Profilbild för Emm

  Vad trist med folk som måste hävda sig på detta sätt. Om dom inte kan säga något snällt så behöver dom inte säga något alls. Kramar

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så tycker vi oxå.

 21. Profilbild för Reiselinda

  Otroligt vad folk kan läsa tokigt mellan raderna! Ni har en härlig blogg med era tankar och observationer och även om inte alla tänker lika alla gånger så är det förmodligen ingen som har fel heller!
  Keep up the good work!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Linda! Så klart tänker vi inte alla lika, vad trist världen hade sett ut då.

 22. Profilbild för Anette Carlgren
  Anette Carlgren

  Usch va tråkiga en del är. Man läser ju för att få inspiration o tips. Man ska vara snäll mot varandra då mår vi bäst! ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så känner vi oxå. Snällhet är alltid rätt.

Vädret

Ourique, PT
19°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 10°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.