morgonljus

Vintertäcke, Passionsfrukt och fåglar

Dags för ett inlägg i kategorin Fem snabba igen. Fem saker samlade i ett inlägg.

En salig blandning av rubriker brukar det bli i den här kategorin, så även idag!

Fåglar

Har glädjen att ha en hel del fåglar omkring oss. Allt från småsparvar till gamar. När jag vaknar i gryningen hör jag ofta olika häftiga fågelljud, men som jag inte kan identifiera. Ofta ser vi ett par stora svävande örnar över vår lilla dal och några gånger har vi sett flockar av gamar. Mina kameror klarar inte att fånga dem där uppe i himlen och häromdagen när de flög lågt hade jag varken telefonen eller kameran ute så det blev inte heller någon bild.

Mammografi

För ett par veckor sedan fick jag kallelse till mammografi. Jag blev så glad, för jag hade ännu inte brytt mig om att ta reda på hur det funkar med mammografi här i Portugal. Men nu vet jag att jag blir kallad vart annat år. Det står en husvagn i parkeringshuset i Ourique och där utförs undersökningen. Gratis. Fick en massa frågor om mens och klimakteriet, frågor jag inte kunde förstå på med min lilla portugisiska, men tack och lov var personen som utförde undersökningen duktig på engelska och kunde översätta frågorna åt mig.

Mammografi husvagnen

Vintertäcke

Jag har alltid ett väldigt tunt täcke på sommaren, medan Roger har duntäcke året om. Den senaste veckan har jag krupit in under hans duntäcke för jag frusit om ben och fötter när vi gått och lagt oss. Det var med andra ord dags att byta till vintertäcket. Sist vi var på IKEA var jag förutseende och köpte ett tjockare täcke till mig. Bytte häromdagen och jag har sovit väldigt gott under det tunga och varmare täcket. Vädringsfönstret är nämligen öppet på natten och nu har temperaturen krupit ner till 10-14 grader på natten.

Spaljé för passionsfrukt

I våras fick vi några passionsfruktsplantor i inflyttningspresent av Cathinka och Martin. Men de har fått stå i sina krukor och vänta på att jag bestämt layout för trädgården. Nu är spaljén byggd på den bestämda platsen. Djupt dike är grävt och vi ska snart plantera dem. Hoppas de kommer trivas hos oss!

Ramen är obehandlat trä och där har vi fäst en rostig armeringsmatta. Vi nyttjade en gammal grindstolpe som var gjuten i marken för att få till stabiliteten.

Morgonpromenad i soluppgången

Översta bilden är utsikt över vår dal från en morgonpromenad jag gjorde för några dagar sedan. Huset till vänster där du bara ser en vit gavel är vårt hus. Jag gick upp till bageriet för att köpa färskt bröd till Rogers frukost och kom iväg lite tidigare än jag tänkt mig. Men trots att det var lite kallt där innan solen hunnit värma upp luften så fick jag ändå min belöning med det ljuvliga ljuset! Här är en bild till, uppe från byn.

Byns balkong med utsikt över dalen vi bor i.

Idag är vi på utflykt, så det kommer inlägg från den staden vi idag besöker senare i veckan.

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.