julkalender

Två månader kvar till jul

Vi har inte firat jul på tre år, tyckte inte det var roligt när vi bodde på hjul. Men i år ….!

Har alltid älskat julen, eller kanske egentligen mestadels upptakten till jul. Alla förberedelser, bakandet, pyntet, mörkret och alla tända ljus. Jularna för oss har inneburit vissa traditioner, men ofta har vi gjort förändringar i vårt firande. Av olika anledningar.

I husbilslivet tyckte jag julglädjen uteblev helt, det var så mycket annat som jag ville fokusera på då. Och att pynta husbilen kändes inte alls rätt för oss. Men i år kan jag pynta, baka, hitta nya maträtter och dessutom blanda in traditioner från vårt nya hemland, som också firar julafton med jultomte (Pai Natal).

Jag ser fram emot att fira jul igen, för mig börjar julen den första advent och avslutas på annandagen. Jag tänker att årets jul blir så mycket annorlunda än tidigare och det känns riktigt spännande.

Det blir ingen julgran och ingen julskinka. Inga julklappar heller. Men jag kanske gör en julkalender för att göra upptakten roligare. Det kommer däremot bli massor av julmusik och matlagning. Favoriter i repris och helt nya recept ska prövas. Huset kommer pyntas och förhoppningsvis fyllas med värme och kärlek.

Jag är förväntansfull som bara den och längtar efter att ta fram mina vackra tomtar som legat och vilat länge nog. Undrar om jag kommer sakna ljusstakar i fönstren, jaja, i så fall får jag köpa det till nästa år.

Längtar du till julen i år?

Publicerat:

i:

6 svar till ”Två månader kvar till jul”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Julen var ju så klart roligare som när man var barn!
  Nu gör vi inga större arrangemang av den just!
  Äter julskinkan och dom andra tillbehören 🙂
  Och några ljusstakar i fönstren.

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja förväntningarna var större som barn helt klart. Julstakar är stämningsfullt!

 2. Profilbild för Birgitta Strand
  Birgitta Strand

  Vi firar ju med barn och barnbarn och julmaten är ju ett måste.
  Men längtar vet jag inte om jag gör.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det låter som en förträfflig tid på året hos er 😀

 3. Profilbild för SusannE
  SusannE

  Ser också fram emot jul och hoppas vi kan fira i vårt hus!????????

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då håller vi tummarna för det!

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.