Älskar byggnaderna i Nederländerna

Älskar byggnaderna i Nederländerna

Jag älskar hur holländarna leker med färg och form i sina byggnader! Sällan jag ser gråa och tråkiga industrifastigheter eller fyrkantiga kontorshus, även om de så klart finns.

En sak jag verkligen gillar med Nederländerna är att det känns som att inget är så himla viktigt, jag får den känslan ofta här. I vissa fall är det så klart inte alls bra, men i andra är det härligt. Jag tänker inte prata politik så jag håller mig till att känslan är härlig.

Byggnader är en sån sak. De som är byggda i modern tid har ofta något som utmärker dem, något som gör byggnaden lite kul eller annorlunda. Det blir som det blir och det blir bra ändå. Kanske är det väldigt seriös arkitektur, jag är inte alls påläst och hittade inget när jag Googlade, men känslan är att det är kul med lite färg och form.

Kolla på de här exemplen. Ber om ursäkt på bildkvaliteten – har suttit i bil eller båt och husen har svischat förbi. Men visst blir en glad av deras färger och form?

fastigheter

fastigheter nederländerna

fastigheter nederländerna

byggnader nederländerna

byggnader nederländerna

byggnader nederländerna

byggnader nederländerna

byggnader nederländerna

/Anna

Publicerat:

i:

14 svar till “Älskar byggnaderna i Nederländerna”

  1. Vilka häftiga byggnader! Den med kedjan på var verkligen udda ? Kul att ni får se så mycket i ert rullande ”hus” ??

    • Eller hur, kedjan och liknande attribut finns på många hus! Ja vi har det bra i vårt rullande hem 🙂

  2. Nederland och Tyskland har jätte många intressant byggnader och dessa ser jätte fina.

    Ha en solig dag!

    PabloD

  3. Det var en rolig en, med kedjan 🙂 Lite mera piffigt än ”bara” en häftigt väggmålning man ser ibland på fasaderna. Detta känns ju mera genomtänkt

  4. Haha hade jag inte vetat att du har varit där hade jag börjat undra om du spelar The Sims haha 🙂 För där kan man verkligen hitta udda hus

Translate »