Att köpa mark så nära havet som möjligt har ju varit vår högsta prioritet. Men vi har fått lite nya tankar den senaste tiden.

Alltså havet är fortfarande väldigt viktigt för oss. Men vi har inte så mycket pengar att vi har lyxen att kunna välja och vraka. Vi behöver prioritera.

Det finns nackdelar med havet som närmsta granne och vi tror att vi skulle kunna leva med att ta Vega till havet. Eftersom vi har ett extra hus på hjul har vi vår frihet att faktiskt kunna vara vid havet precis när vi vill och hur länge vi vill ändå. Cykelavstånd hade varit underbart, men det är tyvärr inte möjligt för oss som det verkar. Och kanske det inte är vad vi egentligen vill ha heller?

Nackdelar med havet som granne?

Vänta lite nu, sa jag att det finns nackdelar med att ha havet som granne? Ja, faktiskt så har vi kommit på några stycken i alla fall.

  • havet är alltid ett dragplåster för turister och därmed inte så stilla eller genuint som vi skulle önska
  • vid havet är det alltid fuktigt och saltstänk på allt, i alla fall på västkusten
  • sanden kryper in överallt
  • vinden vid havet är fantastisk på sommaren, men på vintern kan den ju göra de sköna soliga dagarna alldeles för kalla

Havet kommer alltid vara viktigt för oss, men vi känner att vi inte ska stänga några dörrar kring områden beroende på avståndet till havet. Vi kan ju njuta av havet i sjok med vårt rullande hus Vega istället.

En av de viktiga sakerna med havet är de oändliga vyerna och kan vi hitta en marksnutt inåt land som erbjuder öppna vidder tror vi att det kan vara en väldigt bra kompromiss för oss. Tror vi alltså.

Bilden är från Österlen i Sverige.