Alla beslut vi tar grundar sig på den kunskap vi har just då beslutet tas. Så datumet för vår utresa är satt, utifrån dagens förutsättningar.

Att ta beslut gör att vi har något att förhålla oss till och i många fall även något att längta till. Vi har bestämt att vi rullar ut från Sverige den 28 september.

Varför den 28 september?

Vi vill vänta lite till och se vad som händer i Europa samt att Annas sår på benet ska hinna läka. Det är faktorer som gör att vi tidigare bestämt att vi skulle åka september/oktober nån gång.

Att det blev just den 28 september är för att vi kom till Sverige den 27 mars. Vi har då varit i Sverige i sex månader och kan därmed göra ett långreseår 2021 utan att riskera att bli utskrivna. Att vi behöver besiktiga bilen, fira Tess födelsedag och göra fukttest är sånt som påverkar när vi återvänder till Sverige i vår. I slutet av maj.

Självklart kan vi ändra datumet för avfärd, särskilt med tanke på hur världen ser ut och att ingen av oss vet vad som händer. Men om allt känns okej där i slutet av september så kör vi till Portugal!

Det betyder att vi den 13 september går in i vår självvalda karantän. Efter det datumet kommer vi inte träffa någon alls, inga affärer kommer besökas och vi kommer mestadels att vara inomhus i FrankieBoy eller på promenad/cykeltur långt ifrån alla andra. Så att vi är så säkra som vi kan bli på att vi inte har med oss någon smitta över landsgränsen.

Bilden är från Småland i juli.

/Anna & Roger