Bestämt datum för när vi lämnar Sverige i höst

Alla beslut vi tar grundar sig på den kunskap vi har just då beslutet tas. Så datumet för vår utresa är satt, utifrån dagens förutsättningar.

Att ta beslut gör att vi har något att förhålla oss till och i många fall även något att längta till. Vi har bestämt att vi rullar ut från Sverige den 28 september.

Varför den 28 september?

Vi vill vänta lite till och se vad som händer i Europa samt att Annas sår på benet ska hinna läka. Det är faktorer som gör att vi tidigare bestämt att vi skulle åka september/oktober nån gång.

Att det blev just den 28 september är för att vi kom till Sverige den 27 mars. Vi har då varit i Sverige i sex månader och kan därmed göra ett långreseår 2021 utan att riskera att bli utskrivna. Att vi behöver besiktiga bilen, fira Tess födelsedag och göra fukttest är sånt som påverkar när vi återvänder till Sverige i vår. I slutet av maj.

Självklart kan vi ändra datumet för avfärd, särskilt med tanke på hur världen ser ut och att ingen av oss vet vad som händer. Men om allt känns okej där i slutet av september så kör vi till Portugal!

Det betyder att vi den 13 september går in i vår självvalda karantän. Efter det datumet kommer vi inte träffa någon alls, inga affärer kommer besökas och vi kommer mestadels att vara inomhus i FrankieBoy eller på promenad/cykeltur långt ifrån alla andra. Så att vi är så säkra som vi kan bli på att vi inte har med oss någon smitta över landsgränsen.

Bilden är från Småland i juli.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

14 svar till ”Bestämt datum för när vi lämnar Sverige i höst”

 1. Profilbild för Anna-Kari

  Hej
  Låter härligt, vi har också tankar på Portugal och värmen i vinter, men vi får så vaga svar från vårt försäkringsbolag. Vad säger erat om er resa?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har Folksam och de gäller som vanligt kring allt utom covid. Där är de vaga, men det är inte så konstigt tänker vi.

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Skönt att ha nåt att förhålla sig till. Vi far något tidigare, hoppas vi.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja verkligen!

 3. Profilbild för Anielle och Juha Vainikka

  Hej – ja vi tänker oss en långresa med husbilen med start kring slutet av september/början av oktober nästa år då min man blir pensionär. Hoppas att Coviden har försvunnit då och det inte blir några problem.

  Vi har också tänkt oss nedåt södra Spanien och till Portugal så det ska bli kul att följa er resa och få värdefulla tips som vi kan ha med i vår egen planering. Vi tänker ägna tid åt att drömma och planlägga vår rutt när höststormarna och isvintern river i husknutarna och längta till nästa höst…..

  En fråga i nuläget – behöver ni ha ett negativt Covid-prov taget för att kunna passera Danmark och Tyskland? För självkarantär hur bra det än är bevisar ju inte att ni är smittfria…. behövs något annat intyg?

  Ha det så bra på resan – ser fram mot att få följa den.

  Kram Anielle och Juha

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att du hittat hit! Vi har gjort två övervintringar tidigare, så kanske ni även där kan hitta inspiration. Klicka igenom menyn så hittar du säkert mer intressant med resrutter etc att läsa i väntan på att vår tur söderut startar. Nej det är inga krav på negativa testresultat.

 4. Profilbild för Göran Johansson
  Göran Johansson

  Hej!

  Trevligt och lärorikt att läsa er blogg för mig som nybliven husbilsägare. Roligt att ni gillar Portugal. Jag lärde mig språket där 1975 men har knappt varit där sedan dess.Siktar på att åka dit i höst.

  Några frågor:

  1. Det här med att använda ”en” istf ”man”, är det dialektalt eller ett medvetet könsneutralt tänkande (typ hen)?

  2. Ni tänker resa till Portugal direkt har jag förstått. Var i Portugal tycker ni att det är trevligast att vistas under längre tid? Var vill ni bygga ert lilla hus?

  3. Det här med självvald karantän har jag lite svårt att förstå. Smittspridningen är ju ungefär lika stor i Sverige och Portugal https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea. Vad jag förstår ser FHM inga skäl till sådana åtgärder. Oroande dock att smittspridningen i Spanien skenar iväg. Hoppas att Portugal kan hålla kontroll. Kanske blir svårt att resa in från Spanien??

  Ha det gott i den svenska sommaren och hoppas benet blir bättre.

  Hälsningar / Göran J.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Välkommen hit!
   1. Ett medvetet könsneutralt ordval.
   2. Det tror jag du kan hitta genom att läsa alla våra inlägg om Portugal. https://anna-forsberg.se/tag/portugal/ Västkusten är det vi gillar bäst.
   3. Smittspridningen är ganska mycket större i Sverige som oxå har många fler dödsfall. Men vår karantän handlar inte om nåt annat än oss själva. Att vi vill veta att vi inte har smitta när vi ger oss iväg. Kanske är onödigt men vi väljer det ändå. Finns inget som hindrar inresa till PT. Idag. Kan ju så klart ändras.
   Tack det går åt rätt håll med benet 🙂

 5. Profilbild för Anna-K
  Anna-K

  Vi hade oxå lite planer på att resa nedåt i höst . Men vi åker inte då vi anser att det är för riskabelt och känns inte rätt . Vi avvaktar och ger oss iväg när det känns OK . Man kan ju vara smittbärare utan symtom så vi vill inte bidra till att sprida vidare en så pass allvarligt virus . skulle man själv insjukna och bli svårt sjuk väljer vi hellre vårt hemland .
  Vi anser oxå att bara för att man får eller kan bör man avstå onödiga resor.
  Men var och en gör som man vill förstås , Men vi väljer att vänta .

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Skönt att ni landat i ett beslut ni också!

 6. Profilbild för Chatrine

  Åh vad härligt att ha satt ett datum att förhålla sig till. För oss som har lätt att ta nya beslut är det ju inte något tvingande, bara uppmuntrande 🙂

  Vi kommer nog åka ut tidigare men kommer också hålla oss lite för oss själva. Vi har visserligen ett positivt antikroppstest i bagaget men det här viruset är lite mysko.

  Vi kanske möts någonstans på vägen när vi åker norrut och ni söderut <3

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är skönt, exakt inget tvingande alls. Vore kul att ses ute i världen igen vännen!

 7. Profilbild för Rolle o Carina

  Låter härligt att kunna dra iväg!
  Vi avvaktar och hoppas på det bästa.

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi behöver det. Hoppas ni kommer iväg som ni önskar också.

Vädret

Ourique, PT
21°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.