dass

Dass

Jaha, så blev det ytterligare ett inlägg om katterna. Men eftersom de använder mina planteringar och sålådor som dass är det min tolkning idag.

En morgon (innan Assis skada) efter frukosten så var det dags igen, de nyttjade mina sålådor och planteringen framför huset som toalett, som sitt dass. Då tog jag fram kameran och fotade dem igenom det öppna vardagsrumsfönstret. Och som så ofta när jag fotar katterna så är det genom flugfönster, så det har krävts en del redigering. Dessutom är avståndet lite för långt, men tycker ändå jag fick till det rätt bra.

Jag illustrerar ett dass, fast bara en bild visar det på riktigt. Vissa växter gillar inte alls att vara planterade på dass och det syns på flera av bilderna. I kombination med stark sol och hög värme så har flera gett upp.

Om en månad kommer jag ha ytterligare ett objektiv, då hoppas jag att jag kan göra ännu bättre bilder. Varje gång jag fotograferar och sedan redigerar mina bilder har jag så roligt. Älskar att jag nu har tid för detta intresse, att jag kan gå all-in och lära mig mer. Kommer inlägg imorgon om hur jag mer i detalj tar mig an detta intresse.

Hoppa på tåget

Detta är ett inlägg i utmaningen ”Hoppa på tåget” där vi som åker med tolkar förbestämda ord med text och bild. Varje lördag tolkar jag orden (som en får veta i god tid om en följer lokförarens blogg) med bilder från min systemkamera.

Lokförare är Karin och det är fritt fram för vem som helst att hänga på när som helst och hur ofta en vill.

Här hittar du alla inlägg jag gjort under denna roliga, utmanande och lekfulla resa!

Publicerat:

i:

,

32 svar till ”Dass”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Så är det att ha katter…… men de brukar välja att göra i grannens trädgård och inte hemma i de egna planteringarna. Du får anlägga en liten sandlåda till dem där du kan mocka med jämna mellanrum.
  Fina bilder på underbara små katter =)
  Trevligt att du nu kan ägna dig åt ditt stora intresse.
  Ha en fin lördag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kanske de tycker att framsidan av huset är ”grannens trädgård” 🙂 Men jag ser dem kissa lite överallt, även på baksidan, där tankarna står och balkongen är. Men de kissar inte på balkongen i alla fall!

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Fina bilder. Svårare på vårt berg 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Det är ju bra att katterna inte kan kissa på ert berg

 3. Profilbild för znogge

  Så fungerar katter. En familj på vår gata har två katter och de har valt vår rabatt till sin toalett. Helt road är jag väl inte men vad ska man göra…
  Jättefina bilder som vanligt!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det och så får det vara. De verkar inte heller föredra sand, vi har massor av sand lite här och där i bygget men inga katter går där. Tack!

 4. Profilbild för Mamma C

  Fina bilder på katternas dass.
  Grannens katter och även vildkatter hade våra blomkrukor som sin toalett förut.
  Men nu har vi bombarderat varenda kruka med sten i olika storlek. Så har vi ju plastormarna med som kanske även skrämmer katterna.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är ju en väg så klart med stenar, men blir lite tråkig rabatt då 🙂 Ska försöka knö in en massa plantor så det inte blir så många ytor att hänga på för dem. Men det får ta sin lilla tid.

 5. Profilbild för Marianne

  Bra tolkning av Dass!
  Så fina bilder som vanligt, Semlan ser ut att vara är ljusare i pälsen, mer cremefärgad, är det så? Katter gillar ju inte citron så om du vill kan du lägga ut eller spraya citron på de ställen där växterna far illa av att vara dass, kissarna kan säkert lära sej var de inte ska gå 🙂
  Men varför är kattgödsel sämre än häst- höns och ko-gödsel? Eller kan det vara avsaknad av vatten som är orsaken att växterna protesterar?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Semlans ränder har gått ur 🙂 Gör kanske det på Assi med så småningom? Här bryr de sig inte om citron, för de kissar precis bredvid citronmelissen. Kanske det beror på att det är så koncentrerat och inte brunnet, så som annan gödsel oftast är. Det ska vara torktåliga plantor, men kanske i kombo med kisset som de inte gillar livet. Vet inte. Jag provar mig fram.

 6. Profilbild för Susjos

  Snyggt jobbat med temat dass! Å ja, vad ska man göra med katternas toalett….de går ju dit de vill och uträttar sina behov…
  Ha en fin lördag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det, det är ju lite tjusningen med katter. Detsamma!

 7. Profilbild för Märtha

  Jag flyttade en gång med bl.a. en stor monstera i en stor kruka. Blomman dog. Det visade sig att den varit populärt ”dass” för husets två katter, som vi trodde alltid jamade vid dörren när de hade ”bestyr” på kommande. Tji fick vi. Den ena katten tyckte dessutom att det var varmt och skönt i solen, liggandes på små morotsplantor. Tittade konstigt på mig när jag ”härjade” åt henne…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja de har sina egenheter de fina pälsklingarna! Tack för att du berättar om dina upplevelser.

 8. Profilbild för Ingrid

  Här använder Odvaldskatterna mina rabatter som dass ibland och det gillar jag givetvis inte. På höstarna täcker jag rabatterna med armeringsnät för att de inte ska gräva upp lökarna som jag har satt, annars hamnar de lite hur som helst.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Inte alltid så kul, vi får försöka hitta ett sätt att samexistera här. Armeringsnät hade säkert funkat, men det är för stort. Hoppas de hittar bättre toaletter till vintern. Just nu är det ju svårt att krafsa i den stenhårda torra jorden, medan det är löst och fint i mina planteringar .. Detsamma!

 9. Profilbild för Micke

  Så är det ju med katter, brukade när vi bodde i radhus lägga ut ett ”medel” i grannarnas trädgårdar så katterna skulle hålla sig därifrån åtminstone.
  Bra tema där med alla foton, fint jobbat.

  Ha en fin lördagskväll.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det 🙂 Fint att ni tänkte på grannarna, hoppas det gjorde skillnad. Tack detsamma!

 10. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Det är väl en av avigsidorna med att ha katt att de gärna utnyttjar mjuk rabattkort till sin toalett. Vi tyckte det var bra att vår åtminstone använde vår tomt och inte gick och krafsade runt hos grannen. Skoj med ett nytt objektiv. Vad blir det för något nu?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja den hårt packade jorden på resten av ägorna är ju svår att krafsa i. Men när vintern kommer så tänker jag det ordnar till sig då kissar de väl någon annanstans och planteringsjorden blir väl genomsköld. Jag berättar om objektivet lite längre fram 🙂

 11. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  En väldigt bra och fin tolkning av ”dass” 😀

 12. Profilbild för Anki

  Sitter med ett igenkännande leende … precis så är det med katter 🙂 Kul vinkling på temat!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, så är det. Tack!

 13. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Va såg du mig?-foton är ljuvligt. Avslöjad! En fin infallsvinkel på ordet för Hoppa på tåget denna gång. Så där är det att ha katt. Vi saknar grannens fina Fina som hjälpte till att gödsla vår lilla blomrabatt…nu gör hon det i Machico istället. Livet är föränderligt.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja hon blev onekligen avslöjad där. Så klart ni saknar Fina! Kram

 14. Profilbild för Paula Merio

  Det var det bästa dasset jag sett på mannaminne, särskilt som mina egna kissar numera är omplacerade till en gård på landet. Det är förstås både för- och kanske mest nackdelar med kissander katter. Stor anledning till grums mellan grannar är det också, när jag bodde i Sundborn för ett tag sedan var vissa trärdgårdsodlande grannar oerhört arga på dem som hade utekatter som gjorde sina behov bland blomstren. Du har lagt in fina foton i headern också såg jag. Fyndigt uttänkt till temat!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahhaha, blev en annorlunda tolkning i alla fall. Såklart det inte bara är av godo, men vi är förlåtande 🙂

 15. Profilbild för byblixtra

  Så fräcka de är som använder dina planteringar som toalett. 😉
  Kul att du fångat dem på bild och visst har man överseende med dem.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja visst har jag överseende med det 🙂

 16. Profilbild för Tove
  Tove

  Undrar jag om inte – och så var det – Anna och katt-dass gör ordgivaren ”kattmjukt glad”
  Mjau 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja kattdass var det som jag kunde fixa för tåget 🙂

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.