Fem fredagsfrågor

Elisamatildas frågor denna fredag är random, helt utan tema med andra ord.

Ibland tycker jag det är kul att svara på frågor, den här fredagen är en sån dag.

Vilken är den bästa konsert du varit på?

Bruce Springsteen på Ullevi 1985. Jag har i och för sig bara gått hans konserter, inga andra. Jo, en gång var jag på Saga på Scandinavium, men det var inte alls min musik. Jag somnade.. så tråkigt var det.

Men den bästa är alltså med Bruce, hans energi på scen är fantastisk. Jag har nog bara haft en idol och det har alltid varit Bruce. Nu lyssnar jag inte lika mycket på hans musik längre, har en bredare palett i spellistorna, men jag kan texterna fortfarande de flesta låtarna. Det är kul att sjunga med på konsert och känna hur hela arenan (bokstavligt talat) gungar i takt med musiken.

Har skrivit ett inlägg om en Netflixshow jag såg med Bruce Springsteen.

Bäddar du sängen på morgonen?

Nej. Vi har inte ens ett överkast. Ska vi få besök så lägger jag i ordning täckena bara.

Vilken årstid är din favorit?

I Sverige var det hösten. Älskade färgerna och lugnet som spreds inom mig. All stress från en intensiv vår och sommar rann bort och ersattes med en djupandning, eller flera. Som ett accepterandet av att vi var på väg in mot den eländiga vintern. För trots att jag verkligen inte gillar vinter och min kropp bara protesterar under kyla så tyckte jag ändå bäst om hösten.

Här i Portugal har jag mycket svårare att välja årstid. Vi lever ett helt annat liv, med så mycket harmoni att jag inte direkt påverkas av vädret. Vi har över 300 soldagar per år och solen är det som gör mig på bäst humör helt klart!

Båda bilderna är från Madeira, vårblomningen hade precis bara börjat.

Tänker att jag skulle höjt kameran och fotat neråt för att inte få med det vita längst upp på muren bakom. Otroligt lärorikt att nagelfara bilder i efterhand 🙂 Men blommans färg är ljuvligt vacker!
Hur för du anteckningar?

I appen Anteckningar på telefonen. Men jag för sällan anteckningar. Det blir oftast to-do tasks direkt och då använder jag Påminnelse-appen i telefonen. Ibland blir tankarna direkt ett utkast här på bloggen, så det får väl också kallas anteckningar tänker jag. För den texten utvecklar jag ju innan publicering.

Vad har funnits längst på din nuvarande att göra-lista?

Jag har olika att-göra listor för olika områden. Olika för när det är dags att vattna träd, buskar och sålådor. När det är dags att gödsla olika träd och grödor. De är tidsinställda och återkommer med de perioder jag satt in (varje år, varje vecka.. ).

Att-göra-listan på jobbet har jag i Asana. Och den tömmer jag varje dag, så där ligger inget och skvalpar.

Jag har en ”task” som har blivit en långbänk, jag skjuter upp den till nytt datum en vecka fram hela tiden. För jag prioriterar annat. Det är den som säger ”digitalisera fotona”. Jag har ett antal gamla fotoalbum som jag vill digitalisera och lägga upp i molnet och göra tillgängligt för andra berörda. En vacker dag tar vi tag i det, troligen tillsammans. Men inte när vi har så mycket annat vi tycker är viktigare.

Önskar dig en trevlig fredagskväll.

Publicerat:

i:

22 svar till ”Fem fredagsfrågor”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  försökt med mobilen, men tittar aldrig där… bättre med kalendern jag får varje jul av svärsonen, han jobbar på det sista varvet i Göteborg, skriver med blyerts. Höst är bra, färre förväntningar 🙂
  Bruce Springsteen såg jag i Göteborg 1981

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hade alltid papperskalender förr, men nu föredrar jag den digitala. Bruce är kung!

 2. Profilbild för LillaSyster

  Jag gillar att ha mina listor/anteckningar i pappersform….men jag kan spara ner till ett blogginlägg i mobilen på studs.
  Jag bäddar sängen varje dag…. fast inte med överkast.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar också papper och penna, men inte just för listor och anteckningar. Överkast är överreklamerat 🙂

 3. Profilbild för Ingrid

  Jag har digitaliserat en hel del gamla foton, men det återstår ännu en hel massa. Jag misstänker att det helt enkelt inte kommer att bli av, men visst är det annars roligt att kunna dela dem med barn och barnbarn t e x.
  Trevlig fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det som blir av är bra, det som inte blir gjort kan nästa generation göra själva 🙂 Detsamma!

 4. Profilbild för A ROOM OF MY OWN

  digitalisera foton,ja! jag har hur många fotoalbum som helst. det skulle verkligen behövas. jag antecknar med blyertspenna på allt som går att skriva på. mycket hamnar i min alamanacka. där skriver jag också dag för dag vad som ska göras och sedan prickas jag av. förhoppningsvis. hösten är fin, men jag tror att våren är snäppet bättre med det återvändande ljuset och allt som knoppas. underbara blombilder

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag skriver gärna för hand också, men inte to-do eller kalender. Jag är för digitaliserad för det 🙂 Våren är fantastisk, men hösten liiiite bättre. I Sverige alltså 🙂

 5. Profilbild för Paula Merio

  Jag är inte en soldyrkare som du, jag behöver rätt mycket svalka för att må bra. Så klimatet här i Norden passar mig bäst.
  Jag har också varit ett Brucan-fan av stora mått och håller med om att hans liveframträdanden (som jag bara sett på tv) är något alldeles speciellt. Ha en skön helg i solen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Glad du bor i ett land där du trivs! Han är magisk på scen verkligen. Tack detsamma!

 6. Profilbild för Lottens Bokblogg

  Som du skrev hos mig – kul att hitta din blogg igen!
  Bruce är en artist jag skulle vilja se, men vi hänger inte på låset så biljetterna tar ju slut innan vi hinner boka (som nu i sommar på Ullevi).
  Jag tycker om luften på hösten, men när mörkret rullar in så blir jag trött…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hej igen! Kul att du hittade hit. Ja de tar slut fort. Nu blir det inga fler Bruce konserter för mig tror jag. Nöjd så 🙂 Nä mörkret är inget kul…

 7. Profilbild för Susjos

  Bruce Springsteen är det ju många som gillar, och jag vet så många som älskar att gå på hans konserter som säkert är jättebra! Lustigt nog är han inte min idol, även fast jag gillar en del av hans låtar 🙂
  Visst kan hösten vara fin, men då vi går mot vintern är det inte min favoritårstid. Lyckost dej som bor i ett land med 300 soldagar! Love it!
  Härligt färgglad blomma från Madeira!
  Ha en fin helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du som gillar musik och livemusik, trodde absolut att du sett någon av hans konserter. Men det finns nog tid än, om du skulle ångra dig. Trots hans ålder är det ”still going strong” som gäller. Ja vi känner oss väldigt privilegierade att kunna bo här. Detsamma!

 8. Profilbild för Hannas krypin

  Jag bäddar inte heller sängen, tycker det känns så onödigt. Dessutom jobbar maken natt och sover på dagarna. Då går det ju inte att bädda sängen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Helt meningslöst, håller med!

 9. Profilbild för Violen
  Violen

  300 soldagar låter härligt men jag gillar att vi har mer markerade årstider. Hösten är min favoritårstid, då lugnar naturen ner sig och förbereder sig för vila.
  Vilka vackra bilder. Har varit på Madeira och sett blomsterprakten där.
  Ha det gott och trevlig helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi gillar inte snö och kyla så det är toppen att bo här för oss. Vi har också årstider, faktiskt med frost på morgonen på vintern. Men solen lyser mycket 🙂 Tack, finns mycket från vårt senaste Madeira besök här på bloggen, kommer ett samlingsinlägg också så småningom. Detsamma!

 10. Profilbild för Marianne

  Mina att-göra-listor är lappar på köksbordet, eller om jag ska åka iväg några dagar en lapp på byrån i sovrummet. Bäddar gör jag varje dag, men efter jag vädrat täcket en stund, överkastet ligger i garderoben, 🙂 det kommer fram om jag ska få besök. Årstiden, tjaaa jag tror jag gillar alla årstider bäst, och njuter av den som är just för tillfället, även om jag älskar sol och värme skulle jag inte vilja ha det på heltid.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Lappar gillar jag inte ha drällandes 🙂 Härligt att vädra täcket, det gör jag gärna på sommaren när det är låg luftfuktighet. Bra att du anpassar dig efter årstiderna. Jag är tacksam att vi inte har snö och minusgrader, men vintern är ju svalare här också.

 11. Profilbild för Kina

  Härligt med sol om man kan sitta i skuggan! Men jag skulle nog sakna årstiderna om jag bodde i ett varmare land. Allt har sin tjusning! Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jajamen ibland är skuggan att föredra! Vi har årstider också, de är bara annorlunda än i Sverige. Detsamma!

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.