I måndags var det två år sedan Roger jobbade sin sista dag som traditionellt anställd. Det firade vi!

Vi var hemma-hemma hos Rogers föräldrar, lånade deras bil för att köpa lite saker vi behövde. Det blev även en spontan shopping av en tårta till fikat för att fira! För den känslan som Roger kände då vill han (inte heller jag) glömma.

Känslan av frihet. Känslan av att kunna bestämma själv. Över arbetstid, inkomst och sitt livs vägar utan att vara styrd av någon annans beslut och målsättning. Bloggade om den dagen här.

Roger slutar 7-16 jobb

Roger är anställd nu också, precis som jag, i mitt aktiebolag. Men vi bestämmer allt i företaget tillsammans. Vilka kunder vi ska jobba med, vilka jobb vi tar och vilka vi tackar nej till. När vi ska jobba och vad vi ska ta ut i lön är våra egna beslut. Vi bestämmer också när vi ska jobba, morgon, middag eller kväll. Kunderna får vara med och tycka till om så klart, för deras behov är vår högsta prioritet.

Vi är också drabbade av coronapandemin, vi har tappat kunder och marginaler. Men vi sänker våra löner ytterligare och väljer att behålla vår frihet.

Så den där dagen för två år sedan, den ville vi faktiskt fira, med en tårta som såg fantastiskt läcker ut, men som inte smakade särskilt gott. Det är ju inte viktigt hur vi valde att fira, utan att vi gjorde det – eller rättare sagt – att vi upplevde känslan igen och påmindes av hur viktig vår frihet är!

Översta bilden är från Alcochete i Portugal och den får illustrera våra vägval.

/Anna & Roger