Lite av varje..

Först o främst: JA DU HAR KOMMIT RÄTT!

Jag tycker det är kul att byta bloggutseendet, denna gång blev det en utan bild längst upp.

När jag var liten möblerade jag om i mitt rum ganska ofta, när jag blev äldre bytte jag gärna jobb ofta och nu när jag är ännu äldre så byter jag designen på bloggen ofta! Jag vill inte möblera om, trivs med hur vi har möblerna, jag vill absolut inte byta jobb, så ja, det blir helt enkelt bloggen som får bli det jag ändrar när jag behöver göra några förändringar ;o).

***************************************************************

BRÖDRECEPTET

Önskar jag kunde komma ihåg var jag hittade det och ge den bloggerskan en kredit genom att länka dit. Men tyvärr minns jag inte! Om du är här och läser detta får du gärna ge dig till känna…

Frukostbullar

25 g. jäst

5 dl kallt vatten

1 tsk salt

3 dl grahamsmjöl

9 dl vetemjöl special fullkorn el. vetemjöl spelt

1,5 dl solroskärnor

1,5 dl russin

1 ägg

Smula sönder jästen och lös den i vattnet. Tillsätt salt, mjöl och 1 dl av solroskärnorna och alla russin.

Arbeta degen i maskin.Degen ska vara rätt kladdig när den är klar.

Låt den jäsa i kylskåpet över natten, viktigt att täcka bunken med plastfolie!

Klicka ut bröden på plåten på morgonen, pensla med ägg och strö på resten av solroskärnorna och grädda i 15 min. i 225 grader.

Jag gör alltid dubbel sats (i omgångar i assistenten annars flyger det ut deg) och det blir ca 32 st!

***************************************************************

AWARD

lemonade_thumb4Tack snälla Cornelia för den här awarden! Jag fick den för ett tag sedan men först nu blir det uppmärksammat här!

Så här lyder reglerna: The Lemonade Award is given by a previous winner to 5 bloggers who has shown great attitudes and/or gratitude this week. It´s a great way to show these people that you appreciate them. All you have to do is:
1. Put the logo on your blog or post
2. Nominate at least 5 blogs and be sure to link your nominees within your post.
3. Let them know that they have received this award by commenting on their blog.
4. Share the Love and link to this post and the person from whom you received your award.

Jag ger denna vidare de bloggar jag dagligen besöker, oavsett hur mycket tid jag har vid datorn… Ni som jag inte ger denna till ska inte vara ledsna, för jag besöker ju er nästan lika ofta och trivs alldeles utmärkt hos er med!

Lottas pyssel – en underbar människa som inspirerar mig på många områden och som jag dessutom träffat IRL några gånger, en person som det känns som jag kännt väldigt mycket längre än vad jag verkligen har gjort
Cornelias Cottage – du får den tillbaka vännen, jag trivs så gott på din blogg och tycker jag känner dig rätt bra nu och hoppas vi träffas igen i sommar
Erica – hamnade på din blogg av en händelse för länge sedan och har sedan dess fortsatt att besöka dig varje dag. Jag har lite mer inblick i ditt ”riktiga” liv och ser fram emot den dagen vi träffas, för det tror och hoppas jag att vi kommer att göra, tills vidare ses vi ju även på FB
Skrattfia – en gammal vän som bor alldeles för långt bort, glad att du bloggar så jag kan hänga med lite extra i ditt liv
StyggaLillaLoppan – du är anledningen till att jag började blogga och dig är jag skyldig ett stort TACK! du har öppnat nya dörrar för mig och jag måste ju alltid springa in och se vad som händer i andra änden av skogen

***************************************************************

I morgon bitti kommer guddottern A hit! Vi ska passa henne till på torsdag eftermiddag, då resten av familjen kommer hem från sin lilla semester i skidbacken. I år har jag sagt nej till att ta hand om tjurarna, denna gången vill jag kunna ägna mig till hundra procent åt den lilla dockan! Hon kommer att vara på dagis på dagarna, när vi jobbar, men sedan har vi hela em/kvällen tillsammans! Ska bli urmysigt att få ta igen lite förlorad tid.

***************************************************************

Nu skiner solen och jag ska ta ut grisarna, luta mig mot lagårdsväggen och bara njuta!

Ha en underbar dag!

Publicerat:

i:

9 svar till ”Lite av varje..”

 1. Profilbild för SnyggaLillaLoppan

  Jag tackar och niger !!! Visst är det fantastiskt med bloggens värld… folk man träffar IRL och inspirationen man får! ha en bra helg /Nina

 2. Profilbild för Cornelias Cottage

  oj, kom den tillbaka! =) Tack så mycket!

 3. Profilbild för ejmis

  Tack för receptet =)

 4. Profilbild för Anna

  Oj vad jag känner igen mig. Förut möblerade jag om jämt men nu står möblerna på det enda möjliga och tänkaba sättet och det är ingen idé att försöka flytta på något. Däremot kan man alltid flytta på bloggen 🙂

  Din blev jättebra!

 5. Profilbild för lottaspyssel

  Tack snälla du för awarden och de uppmuntrande och snälla orden!!!! Visst är det så att det känns som om vi känt varandra länge= jättekul. Tur att det bara är bloggen som byter skepnad så ofta och inte alla möbler och inredning hos er för då är det ju risk för att R inte hittar hem, hihi. Kul är det iaf att kika in här och ibland inte veta om man hamnat rätt……Njut av den lilla och om du skulle sakna henne väldigt mycket efter torsdag har jag två som du kan få låna. Ha nu en riktigt skön helg, tack för receptet glömde jag ju säga. Kramen

 6. Profilbild för Anna

  Loppan – så rätt så rätt!
  CC – hihi, busigt va?!
  Ejmis – vassego
  Anna – ja bloggen ändrar jag ju titt som tätt, är inte helt nöjd så den varar nog inte sååå länge
  Lotta – vassego, du har väl förtjänat både ord och award

 7. Profilbild för Carolin

  Jag tycker det är jättespännande att din blogg ändrar utseendet så ofta. Det är inspirerande och jag får alltid lust att göra något med min, men hur…?
  Hoppas att du har en jättefin lördagskväll min vän!
  Kram

 8. Profilbild för Erica

  Anna, tack söta, vad glad jag blir! Och vi SKA träffas IRL. Vänta bara! Ha en skön söndag. Jag gillar att umgås med riktigt mogna människor 🙂 och ska snart svischa iväg på 80-års kalas! Kram Erica

 9. Profilbild för Anna

  Carolin – vad roligt att du uppskattar mina om-möbleringar
  Erica – jag väntar! 😉

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 12°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.