På vattnet utmed kusten i Algarve

En konstig rubrik kanske, men i dagens inlägg så blir det bilder på båtar, kanoter och annat som rör sig på vattnet utmed Algarvekusten.

Vi tog ju en båttur när Madde var på besök. Och eftersom Roger blir väldigt lätt sjösjuk så var det väldigt roligt att vi kunde komma iväg alla tre, särskilt eftersom jag älskar havet och båtar. Som vanligt gick kameran varm så därför kommer det bli flera inlägg från den här dagen på vattnet.

Idag blir det som sagt bilder på båtar och annat som flöt utmed vår 2,5 timmar långa båttur. Målet var Benagilgrottan, vilket ligger till höger i översta bilden, därför alla olika båtar som ligger på redden och väntar på sin tur. Jag tror att alla båtar vi såg hade Benagilgrottan som besöksmål.

Det kommer ett separat inlägg om grottan. Men även ett inlägg med bilder på kustens häftiga klippor och stränder, som du kan se en del av även i det här inlägget.

Först ut i nedan galleri är den båten vi åkte med, en katamaran som heter Belize och självklart en bild på vår guide, han hade en stor skopa av humor i sina berättelser!

Vi reste med AlgarExperience, fast vi hade faktiskt bokat med ett annat bolag. Men de hade missat att meddela oss att turen var inställd så de fick lösa en annan arrangör för oss och då blev det med AlgarExperience. Vi var alla tre väldigt nöjda, då vi fick sitta på taket och därmed ha 360grader fri sikt omkring oss.

Avslutar med tre bilder på ett par favoriter, jag älskar katamaraner! Den vi åkte med var också en katamaran men utan segel 🙂

Jag skulle gärna göra fler båtturer, det är väldigt härligt att vara på havet och se kusten från det perspektivet. Också roligt att filosofera kring husen och personerna som bor där på klipporna, till allmän beskådan!

Publicerat:

i:

30 svar till ”På vattnet utmed kusten i Algarve”

 1. Profilbild för znogge

  Det är alltid trevligt med en båttur och att se land ur det perspektivet. Sedan bara känslan av att vara ute på vattnet är fin den med, i alla fall så länge det är bra väder.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det verkligen!

 2. Profilbild för Tony

  Visst är det vackert med båtar på sjö och hav. Fin blandning av farkoster.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är roligt när det är så varierade farkoster.

 3. Profilbild för Mamma C

  Havet är så vackert.
  Alltid skoj att se land från ett annat perspektiv med.
  Jag gillar inte när det guppar för mycket på sjön heller.
  Jättefina bilder på olika vattenfarkoster.
  Ha en ny bra vecka.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jamen precis så. Nej om det guppar för mycket är det inte roligt. Tack detsamma, kram

 4. Profilbild för Marianne

  Vilken härlig utflykt! Fint att se kusten från havet.
  Jag gillar egentligen inte att åka båt, blir lätt sjösjuk eftersom en balansnerv är död.
  Katamaranfärja åkte vi på till Bornholm, det var ingen angenäm upplevelse att köra på och av, men färjan var fin.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju något helt annat att se kusten från havet, så det var roligt. Kram!

 5. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Spännande grottliknande formationer! Att vara på havet är något av det bästa som finns…
  En katamaran har jag nog aldrig varit ombord på. Inte vad jag minns i alla fall.
  Julikram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är väldigt härligt att vara på havet! Kram!

 6. Profilbild för JoY

  Visst är det härligt att få vara på havet, när det är bra väder, det ska inte gunga för mycket. Katamaran, har jag aldrig varit ombord på, säkert läckert att ligga i nätet. Om nu alla katamaraner har ett sådan mellan pontonerna eller vad det heter?
  Ser att det är en person som snorklar/dyker, tycker det är lite otäckt med många båtar runt omkring. Nu finns det tydligen en boj bredvid som markerar dykning. Minns att vi alltid hade våra egna färgglada flytvästar på oss när vi snorklade i Thailand, för att lättare bli upptäckta i vattnet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej det får inte gunga för mycket, då är det inte kul längre. Inget nät på alla katamaraner. Ja det är otäckt med dykarna, men bra de har en boj så en ser dem. Bra lösning med färgglada flytvästar också!

 7. Profilbild för Micke

  Båtar ligger ju lite i mitt DNA då jag är uppvuxen på en Ö där fiske var den huvudsakliga inkomsten för folk förr i tiden.
  Men jag är ”kass” på båtar, vet ju aldrig vilken sida om de där ”pinnarna” på havet man ska passera, öst eller väst…beror väl för höge farao från vilket håll man kommer. 😉

  Tack för fina bilder och ha en fin måndag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men du, jag är likadan – fattar inte vilken sida det ska vara! Tack detsamma Micke!

 8. Profilbild för Anita

  Så härligt med en båttur. Klipporna är så vackra, vacker gyllene färgton. Ser fram mot inlägget från grottan, låter spännande.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag älskar kuster med klippor så det var roligt att se från detta perspektivet också.

 9. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Fint det fläktar vid vattenturer, mycket att välja på. Förra veckan fick jag åkande färgan sonen körde mitt i Göteborg, en vacker stad sett från vattenperspektiv.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Havsturer är verkligen något speciellt, roligt att se Göteborg från vattnet också så klart.

 10. Profilbild för ibod11 - Ingrid

  Man får ett helt nytt perspektiv på allt när man ser det från vattnet. Vilken fin utflykt och vad mycket fint ni såg. Jag och min man följde med på en liknande båtfärd i Turkiet en gång men där var det en hel del badpauser också. Vi fick simma in i en grotta och några gånger långt ute på havet. Supermysig dag 😀 Men bara att få åka båt på ett ganska lugnt hav är en härlig upplevelse 😀 Vad bra att även Roger kunde hänga med.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt så, väldigt mysig dag. Vi hade badpaus också, men vi badade inte. Så glad att han nu kanske väljer att följa med på en annan båttur också eftersom den här gick så bra. Kram

 11. Profilbild för Paula Merio

  Känner havsbrisen ända hit till Dalarna, vilken fin utflykt och fantastisk kust! Ser också att ungdomarna tog sig fram på olika vis, attans att man missade så mycket kul när man var ung. Då fanns i stort sett bara surfingbrädor förutom båtar att transportera sig på
  Ser fram emot fler foton!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en härlig bris absolut, men kanske inte kraftig nog att räcka ända till Dalarna, men fint om den gör det! Javisst tog sig ungdomarna fram på alla möjliga sätt.

 12. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Jag älskar havet och få vara på sjön! Bästa utsikten fick ni också. Härligt!

  Allt gott till dig! KRAM Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En finfin utsikt på det älskade havet, en kanondag. Kram

 13. Profilbild för Susjos

  Trevligt med en båttur, alltid kul att se land från vattnet! Katamaran har vi också provat på Gran Canaria, så häftigt! Vi firade min man som hade fyllt jämnt, och det blev en trevlig dag med bl.a en speedboat-tur , från katamaranen! Den gick liite för fort i mitt tycke, men det blev en spännande tur!

  Härliga foton på olika båtar!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det låter som ni hade en magisk dag där på GC. Jag skulle gärna åka speeedboat, men där går gränsen för Roger 🙂 Tack, detsamma!

 14. Profilbild för Karen
  Karen

  Sounds idyllic. I love the sea. I think I am a bit of a water baby. Kx

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   It was a lovely day, and I also love the sea!

 15. Profilbild för Anni

  Båtturer är aldrig fel (om det inte stormar, såklart), man ser allt ur ett annat perspektiv. Den tur ni tog skulle jag mycket väl kunna tänka mig att göra, men imorgon ska jag på en annan båttur som nog också blir bra 😉 Tror bestämt att jag tidigarelägger min EFIT en dag …

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är verkligen kul med perspektivet från havet. Just det, det är EFIT snart. Tack för påminnelsen, får se om det passar mig att hänga på den här gången.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
31°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 20°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.