Stött på patrull i badrummet

Igår skulle jag publicerat inlägget med före- och efterbilder på badrummet. Där jag också berättar om hur vi renoverat. Men det blev inte så.

Vi har nämligen inte fått allt på plats än, på grund av handfatet samt dess vatten och avlopp.

Bytt handfat

Vi har inte en vanligt badrums kommod i vårt badrum, utan ett bänkskåp från IKEA med bänkskiva på. När vi köpte handfatet (som ska stå uppe på skivan) tänkte jag inte på det faktum att bänkskåpet är mycket högre än en vanlig kommod. Så när bänkskivan var på plats och vi skulle sätta dit handfatet insåg jag att handfatet kom alldeles för högt.

Tog en eftermiddagstur till Leroy i Albufeira för att byta till ett nersänkt handfat istället för det vi köpt. Även blandaren bytte vi till en lägre variant. När vi ändå var där passade vi på att köpa annat material vi behövde.

När vi kom till kassan med alla nya varor och lämnade återlämningskvittot för handfat och blandare så fick vi €20,- tillbaka, så det var ju något positivt.

Vattenslangarna för korta

När vi äntligen kommit hem med det nya handfatet och ska koppla in blandaren så räcker inte vattenslangarna! Vattenutkastet i väggen för handfatet satte rörmokaren dit, ingen pratade med oss om höjden så det är säkert en standardhöjd. Men vårt skåps höjd är inte standard för badrum.

Avloppet för långt

Och i samma veva upptäckte vi att avloppet från handfatet gick för långt ner så vi inte kunde sätta in översta lådan i skåpet.

Roger körde iväg till byggmaterialfirman i Ourique och fick ordnat med provisoriskt avlopp och med förlängningsslangar till vattnet.

Fullt fungerande men inte klart

Vi har med andra ord ett fungerande badrum, men det är inte klart att visa för er då det saknas en låda i skåpet. Detta kommer vi lösa så klart, men det finns så mycket annat att göra att vi inte vill köra tur och retur till Albufeira enbart för en avloppskoppling.

Så ni får vänta på inlägget om badrummet, men översta bilden är i alla fall en bild av ena hörnet.

Publicerat:

i:

6 svar till ”Stött på patrull i badrummet”

 1. Profilbild för Nils-Åke Hansson

  Ni får göra nedersta lådan lite grundare eller en ursågning i den. Eller dela lådan så det blir två lådor med helt framstycke.
  Så gjorde jag i vårat kök under diskbänken där jag klämde in en hylla till.
  Ha det bra

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Båda lådorna är grunda, det är ett diskbänksskåp. Det finns nog en lösning för avloppet så vi slipper göra sönder lådorna.

  2. Profilbild för Anna viebke
   Anna viebke

   Alltså ibland går det troll i saker. Skam den som ger sig och om jag känner er rätt är ni ganska envisa. Så inom kort har ni allt klart och dessutom på ett för er korrekt sätt ????????

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Eller hur! Ja vi är absolut envisa, så det blir ordning och reda även i badrummet så fort vi varit i Algarve en sväng 🙂

 2. Profilbild för ANN-Sofie
  ANN-Sofie

  Spännande att få läsa om era renoveringar och projekt. ????
  Har ni någon uppfattning på hur priserna på byggmaterial skiljer sig mellan Portugal och Sverige?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att du tycker det! Vi skriver priserna vi betalar efter hand som projekten blir klara. Kolla in projektlistan. Men det mesta är billigare här tycker jag. Fast inte trä, det är dyrare.

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1120:57 WEST
TorFreLörSönMån
24°C / 12°C
30°C / 12°C
34°C / 14°C
36°C / 19°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.