Igår skulle jag publicerat inlägget med före- och efterbilder på badrummet. Där jag också berättar om hur vi renoverat. Men det blev inte så.

Vi har nämligen inte fått allt på plats än, på grund av handfatet samt dess vatten och avlopp.

Bytt handfat

Vi har inte en vanligt badrums kommod i vårt badrum, utan ett bänkskåp från IKEA med bänkskiva på. När vi köpte handfatet (som ska stå uppe på skivan) tänkte jag inte på det faktum att bänkskåpet är mycket högre än en vanlig kommod. Så när bänkskivan var på plats och vi skulle sätta dit handfatet insåg jag att handfatet kom alldeles för högt.

Tog en eftermiddagstur till Leroy i Albufeira för att byta till ett nersänkt handfat istället för det vi köpt. Även blandaren bytte vi till en lägre variant. När vi ändå var där passade vi på att köpa annat material vi behövde.

När vi kom till kassan med alla nya varor och lämnade återlämningskvittot för handfat och blandare så fick vi €20,- tillbaka, så det var ju något positivt.

Vattenslangarna för korta

När vi äntligen kommit hem med det nya handfatet och ska koppla in blandaren så räcker inte vattenslangarna! Vattenutkastet i väggen för handfatet satte rörmokaren dit, ingen pratade med oss om höjden så det är säkert en standardhöjd. Men vårt skåps höjd är inte standard för badrum.

Avloppet för långt

Och i samma veva upptäckte vi att avloppet från handfatet gick för långt ner så vi inte kunde sätta in översta lådan i skåpet.

Roger körde iväg till byggmaterialfirman i Ourique och fick ordnat med provisoriskt avlopp och med förlängningsslangar till vattnet.

Fullt fungerande men inte klart

Vi har med andra ord ett fungerande badrum, men det är inte klart att visa för er då det saknas en låda i skåpet. Detta kommer vi lösa så klart, men det finns så mycket annat att göra att vi inte vill köra tur och retur till Albufeira enbart för en avloppskoppling.

Så ni får vänta på inlägget om badrummet, men översta bilden är i alla fall en bild av ena hörnet.