Varför ska man ha en läsplatta?

Läsplattor har bombarderat marknaden i olika varianter. Har du funderat kring vad man ska använda en läsplatta till? Här har du vår familjs åsikter om våra iPads. iPad heter den som Apple säljer, den känner jag till och den är det enda jag kan berätta om, så när jag skriver läsplatta i texten nedan så är det iPad jag syftar på eftersom jag inte vet vilka andra läsplattor som dessa funktioner finns på. Längst ner länkar jag till ett par andra bloggar som berättar om läsplattor.

Snabb
Du startar den med ett klick och vips är du igång

Smidig
Mycket lätt att ta med dig, den går ner i de större handväskorna och du behöver inte släpa på en datorväska

Läsa böcker
Så klart är den utmärkt, för att inte säga helt suverän att läsa böcker på. Man kan köpa hem böcker billigare än vad du köper i bokhandeln, men man kan även låna böcker via biblioteket direkt via nätet ner i läsplattan. Du behöver inte ha bokhyllorna fulla av böcker, om du inte vill förstås. Dessutom funkar det mycket bättre att läsa böcker i solstolen än vad det gör med den bärbara datorn. Det är en annan skärm på läsplattan.

Läsa RSS
Häromdagen beskriv jag hur du gör för att läsa RSS. Med läsplattan kryper du upp i soffhörnet, tänder lite ljus och tar med dig en kopp tea samtidigt som du plöjer igenom bloggar och andra läsvärda RSS-flöden.

Lång batteritid
Om man jämför med smarttelefonen har ”paddan” som vi kallar den, väldigt lång batteritid

Läsa tidningen
Slipp all pappersåtervinningshantering och tidningar som ligger och skräpar överallt. Läs tidningen i paddan.

Nätnärvaron
Det finns både wifi och 3G på en del modeller eller bara wifi. Det gör att man kan vara online överallt nästan.

Större tangentbord och skärm
I jämförelse med smarttelefonen, man får en bättre överblick, kan se större bilder, skriver snabbare t.ex.

Finns ett stort spelutbud
Gillar man, som mina vuxna barn, att spela, finns det ett stort utbud och skärmstorleken gör att det blir tydligt och snyggt. Dessutom är det mycket smidigare att ladda ner en app till paddan för att testa ett spel än vad det är att installera ett program på datorn.

Fjärrkontroll
Vi använder våra till fjärrkontroll av mediaspelare och squeezebox. Fungerar perfekt och dessutom med extra information om filmerna.

Kamera
I iPad 2 finns en kamera, den är inte lika bra som den som finns i iPhone 4 t.ex. Men den funkar. Trodde inte jag skulle använda kameran, men jag gör det ibland när jag ska ladda upp bilder till Instagram. Ett socialt media för bildvisning. Blir ett eget inlägg om det en dag.

Presentationer och arbetsverktyg
Jag använder min på alla möten jag deltar i. Man kan även använda den att visa sin presentation. Att göra noteringar finns det massor av olika appar för.

Mail och internet
Självklart kopplar du din mail till din iPad om du vill och att surfa på nätet kan du göra i skön ställning i fåtöljen.

Receptbok
Att sätta fast sin iPad i en anordning i köket gör att du får en perfekt kokbok lättillgänglig när du ska laga mat. Du kan sluta med att skriva ut alla recept på papper!

TV
Missade du något program du ville se på TV? Lätt att kolla på play-kanalerna i efterhand. På SVT-plays app kan du även se direktsändningar. Perfekt morgonTV!

Detta är så klart inte alla argument som finns, men de här är de viktigaste i vår familj! Har du egna erfarenheter ser jag gärna en kommentar om det :). Tack på förhand!

Sundhult beskriver sina reflektioner INNAN sitt köp av en läsplatta

Elibs Blogg

Bilden har jag hämtat från apple.se

Gillar du inlägget, hoppas jag du trycker på någon av nedanstående knappar och delar med dig!

Publicerat:

i:

6 svar till ”Varför ska man ha en läsplatta?”

  1. Profilbild för @VimleAnna
   @VimleAnna

   Det som är bra ska länkas 🙂 Trevlig helg!

 1. Profilbild för Törnebohms Hotspot

  Kan bara hålla med om det du skriver, själv har jag en Androidplatta Samsung galaxy Tab och jag använder den precis som du beskriver.

  1. Profilbild för @VimleAnna
   @VimleAnna

   Vad bra att man kan göra samma sak på Galaxy Tab :). Tack för din kommentar!

 2. Profilbild för SessanOchPrinsessan.Com

  Både maken & jag är riktiga Apple geeks, men har haft svårt att försvara en padda när man har både Macbook Pro & iPhone.
  Men nyfikenheten tog överhand & maken fick sig en förra veckan & nu är en på väg till mig *upps*

  Jag gläder mig som en tok, men har ännu inte helt klurat ut hur alla bloggare bloggar bilder med den?
  Testade att logga in på min WP från makens, men där fick jag inte upp bilder…

  Måste föresten skryta max av din blogg!! Kanon ;D
  Åsa aka Wojtan har tipsat mig om dig.
  Just nu sitter jag & ser om jag hittar svar i din blogg på mitt blogg problem…
  Läsarna upplever visst att Explorer låser sig när dom besöker mig 🙁
  Binero hittar inga fel, så då måste jag väl gå bloggen i sömmarna.

  Ha en fin dag

  1. Profilbild för @VimleAnna

   Tack! Roligt att du trivs hos Webbtanten 🙂
   Grattis till era nya ipads, det är verkligen underbar hjälpmedel i vardagen. Kanske din blogg inte är inställd för att godkänna att man bloggar via mobilenheter. Det är en inställning man gör. Hoppas du får ordning på din blogg!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5020:13 WEST
SönMånTisOnsTor
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
21°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.