vallmo portugal

Fått syhjälp och nya bekanta

Jag äger ingen symaskin och kan inte sy, så behövde hjälp att korta av gardinerna till pergolan, fick av den anledningen kontakt med ett par från Belgien.

Vi använder helst portugiser när det gäller tjänster, men den här gången hittade jag bara en portugisisk sömmerska i vår närhet och hon har covid med komplikationer. Så jag slängde ut en fråga i gruppen Anything Ourique där engelsktalande hjälper varandra. Fick napp ganska snabbt av en person som gärna ville hjälpa mig att sy.

Förra söndagen körde vi dit med gardinerna och satt och pratade i 1,5 timme om allt möjligt. Väldig trevliga och vänliga, de bor så fint men en ljuvlig utsikt. Vägen till och från är lantlig med massor av fina färger och vyer. Stannade och fotade lite, bland annat den vackra vallmon i översta bilden.

Utsikten från deras altan

Jag beskrev vad jag ville ha hjälp med och hon lovade återkomma i veckan efter. Då frågade jag om de ville komma och lämna gardinerna hos oss så jag kunde bjuda dem på lunch som tack för hjälpen. Jag fick nämligen inte betala för hennes arbete. Och det tackade de ja till.

Så i söndags kom de, gardinerna låg fint ihopvikta i IKEA-kassen hon fått dem i. Hon hade gjort precis som jag önskat. Vi satte oss direkt till bords och åt gottebullar (veganska köttbullar), potatismos, kålsallad och lingonsylt. Det var uppskattat och de gillade även kärleksmumsen de fick till kaffet.

Vi trivs i varandras sällskap, så det blir helt säkert fler träffar. Härligt att få syhjälp och kanske nya vänner på köpet!

Kommer inlägg om den färdiga pergolan, då syns även gardinerna så klart!

Publicerat:

i:

8 svar till ”Fått syhjälp och nya bekanta”

 1. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vad härligt att träffa nya människor och känna att det klickar och känns som att man kan ha en trevlig samvaro.
  Det är smart med en grupp för engelsktalande i er kommun, eftersom allt inte är självklart som nyinflyttad och med haltande språkkunskaper blir det inte enklare.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är roligt att träffa nya människor, i lagom dos 🙂 Och absolut är den FB-gruppen ett stort hjälp för oss och andra.

 2. Profilbild för Äventyret framtiden

  Grattis till de nya sykunniga vännerna! Deras utsikt från altan kan man dö för. Så vackert!
  Det är bra att ha sina grupper som man kan rådfråga i just liknande fall. Här finns Svenskar på Madeira, Nordbor på Madeira och så engelska och portugisiska grupper ,men mest blir det Nordbor som rådfrågas.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, eller hur, deras utsikt är magnifik! Jag har gått ur alla portugalgrupper för svenskar, då jag upplevde det så otroligt gnälligt och faktiskt inte så vänligt heller 🙂 Men den här gruppen för oss runt Ourique är toppen, glad ni har grupper som ni kan hämta hjälp ur på Madeira också.

 3. Profilbild för Cathinka

  De kärleksmumsen kan man inte annat än tokgilla😋
  Ser fram emot bilder på pergolan. Själv ska jag fixa takterrassen i helgen så den blir sommarfin igen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, tack! Har alltid (nästan) några i frysen. Nu är sommaren verkligen här och er takterass ser fram emot att bli sommarfin igen.

 4. Profilbild för Ditte

  Vad roligt! Dels att få hjälp med gardinerna och även att träffa andra.
  Härlig utsikt från deras terrass och ljuvlig grönska. Vackert när det är så grönt och inte bränt.
  Jag var nu inne och tittade på kartan var i Portugal ni bor. Insåg att jag tidigare hade slarvläst och placerat ert område betydligt närmare havet. Begrep ju nu när jag såg de fina bilderna att havet är en ”bra” bit bort.
  Trevligt att du bjöd på lunch och kan tänka mig att både den och kakorna uppskattades.
  Roligt att sedan få se hur gardinerna blir i pergolan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag älskar grönska men älskar oxå när guldet fyller våra vyer. Vi har 55 min till havet. Så snart vi är krya igen ska vi sätta upp gardinerna och avsluta arbetet med pergolan.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.