Så kom då covid även hit..

Vi har klarat oss från covid smittan i över två år. Följt alla restriktioner och hållit oss på vår kant för det mesta. Det har gått bra.

Nu är masktvånget borta och de flesta restriktioner likaså. Folk har slappnat av, så även vi. Smittan har rusat lite överallt verkar det som. Och självfallet även i Portugal.. här kan du läsa en artikel om det om du vill.

I måndags kväll började jag hosta och få huvudvärk. Mitt i natten vaknade jag med feber (är jag övertygad om men vet inte) och då mådde jag så vidrigt och hade ångest. Låter kanske löjligt, men jag har aldrig feber. Om det är därför eller för att covid är speciellt vet jag inte, men jag hann faktiskt tänka att jag hellre dör än har det så där. Så vidrigt!

Jag behövde gå på toaletten och jag hade inte kontroll på var jag satte fötterna, huvudet tror jag att jag lämnade kvar i sängen för jag var helt borta. Men förstod såpass att jag skulle ta en febernedsättande tablett.

Tack och lov somnade jag fort och sen slapp jag såna upplevelser igen. Huvudvärk och hosta höll i sig, hade nog lite feber även på tisdagen för jag frös hela tiden. Nästa natt sov jag jättebra men svettades en del, tog en tablett innan jag gick och la mig för säkerhetsskull, så drev nog ut den sista febern. För på onsdagen var frossan borta.

Roger körde och handlade samt köpte ett covid-test. Och det var positivt, jag misstänkte det eftersom det var något helt annat än den förkylning jag hade för två veckor sen. Men förkylningen har nog gjort mig mer mottaglig för viruset tänker jag, immunförsvaret är väl inte på topp då.

Jag gick in på SNS och fyllde i ett formulär, där jag anmälde att jag tagit ett positivt covid-test. Fick uppmaningen att ringa, men efter att ha väntat i 40 minuter i kö så la jag ner det.

Kontaktade våra nya bekanta som var här på söndagen och berättade att vi insjuknat i covid (de är friska.. hoppas det fortsätter så) samt de personer vi träffade på fredagen.

Hostan finns kvar, men inte lika frekvent. Jag är inte fylld av energi men jag är inte helt matt heller. Igår var jag faktiskt ute och skördade lite potatis och lagade lunch utomhus. Men sen var jag trött.

I onsdagskväll fick Roger symptom, så nu är det hans tur. Hans symptomer är halsont, värk i kroppen, hosta, feber och snorig.

Jag är innerligt tacksam att jag fick en mild variant och att den kom nu och inte i början av pandemin. Och jag tänker på alla som haft det 1000 resor värre och kan inte ens föreställa mig ångesten som de drabbats av.

Den översta bilden är en av våra kallor, som blommar och blommar. Älskar dem och blev så glad när jag fick en bra bild med en regndroppe på.

Publicerat:

i:

12 svar till ”Så kom då covid även hit..”

 1. Profilbild för Anette

  Vad skönt att det inte blev värre. Hoppas nu att Roger också klarar sig lindrigt.
  Trevlig helg

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, det är värre för Roger dessvärre. Detsamma!

 2. Profilbild för Äventyret framtiden

  Stort krya på dig och din man!
  Det är lätt att bli smittad och i all synnerhet nu när man slappnar av lite mera än tidigare. Våra grannar som vi umgås med var till fastlandet och hälsade på en när och kär. När de kom hem fick frun coviden, tillfrisknade på en vecka men nu är det hennes makes tur att hosta och ha sig. Vi håller distans, förstås men vet att smittan finns överallt runtomkring oss. Det gäller att vara försiktig men ibland hjälper inte ens det.
  Krya, krya på dig/er! Snart är ni på fötterna igen som ni ska!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är svårt att värja sig nu. Men det är verkligen inte ett virus jag känner att jag behövde ha. Segt är det!

 3. Profilbild för Carolyn Johnsen
  Carolyn Johnsen

  Det var otur Anna, men det är bra att det gick över ganska fort. Jag fick covid för 5 veckor sedan och hostan har jag fortfarande kvar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är trist, misstänker vi också kommer få ha hostan kvar ett bra tag. Krya på dig!

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Hoppas ni kryar på er så fort som möjligt! Själv fick jag ha kvar en konstig trötthet i flera veckor och att gå uppför en liten backe krävde paus. Vi är ändå glada att drabbas nu efter flera vaccinationer och inte för ett par år sedan…
  Sköt om er!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja det här är verkligen någon helt annat än en vanlig förkylning eller influensa. Våra kroppar har reagerat med varenda fiber. Jag hostar fortfarande och energin kommer och går. Roger har haft några tuffa dagar med så svullen hals att han inte kunnat svälja ens vatten. Men nu har det lossnat så han faktiskt kan äta lite. Tack! Hoppas du är återställd nu.

 5. Profilbild för Ewa
  Ewa

  Attans att ni åkte dit som varit försiktiga. Hoppas ni piggnar till snart. En fråga: visst gäller mask fortfarande på kollektivtrafik och taxi?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så tokigt 🙂 Ja mask krävs fortfarande vid resor och vid besök på hälsostationer av olika slag (apotek, sjukhus etc.)

 6. Profilbild för Ditte

  Jätttetrist! Och ni bor ju heller inte där det direkt är trängsel. Skönt att du är piggare men illa att du blev så dålig. Har fått tre sprutor och väntar på den 4:de och hoppas på att drabbas lindrigt om Covid drabbar mig.
  Krya på dig-

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja väldigt trist. Fick det säkert när vi var på äventyr och kollade på bilar och handlade mat i stora affärer. Vi har också tre sprutor, men den senaste är ju ett bra tag sen nu. Tack, mår bra nu, men hostan är vidrig fortfarande.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.