Våra grejer har stått förvarade i en friggebod hos Rogers föräldrar i tre år, men nu har vi allt (i princip) vi äger i Portugal.

Vi saknade våra cyklar och vi behövde få hit våra verktyg. Sedan har vi sparat en del annat som vi kommer få glädje av i vårt hus här i Portugal. Dessutom känns det skönt att våra grejer inte längre är i vägen hos någon annan.

Djuvfeldts transport

Kontaktade två firmor här som kör mellan Sverige och Portugal. Fastnade för Djuvfeldts Transport för att de svarade snabbt och var på hugget. Dessutom fick vi ett bra pris eftersom vi kunde få med våra, relativt få saker, på en tom yta i en redan planerad transport.

Rogers mamma och deras granne ägnade flera timmar åt att packa våra saker bättre, byta kartonger, tejpa och adressera – varmaste tack för det! Totalt blev det 11 kartonger, två verktygsvagnar, 1 litet verktygsskåp, ett gammalt fint symaskinsunderrede i järn samt 2 elcyklar som hämtades upp i Partille.

Två veckor senare anlände det till Portugal och Djuvfeldts magasinering i Algarve. Enligt överenskommelse skulle det få stå där tills vi fick tillträde till huset. Och dagen efter att vi parkerat Vega på vår egen tomt kom de med våra grejer och bar upp det på vår veranda.

Alla kartonger och saker var hela och Djuvfeldts har varit riktigt bra att ha att göra med.

Däremot hade vi lite problem med att få hit symaskinsunderredet vilket hade glömts på lagret i Algarve. Deras portugisiska samarbetspartner Sergio, skulle lämna det och samtidigt ta med sig möbler vi inte vill ha från tidigare ägaren och lämna det vidare till charity någonstans. Jättebra att han tar med sig det, men tre gånger lovade han att komma utan att dyka upp.

Sista gången jag ringde sa jag till honom att jag inte litade på honom när han lovade att komma som i tisdags. Men han kom faktiskt, så nu har alla grejer kommit hit och vi har blivit av med det mesta av Fernandas gamla möbler och vet att de gör nytta hos någon annan. Synd bara att han inte tog med sig allt, så vi har fortfarande två skinnfåtöljer kvar. Kanske han kommer tillbaka, vi får se om vi kan skänka dem till någon i byn annars.

Julen kom tidigt i år!

Att öppna kartongerna var rena julafton, dels för att vi inte riktigt minns vad vi sparade där för tre år sedan när vi sålde det mesta vi ägde. Och dels för att svärmor lagt ner snus, ostbågar, glutenfria mjuka tacoskal och annat som vi uppskattar men inte hittar här.