Flytt av grejer från Sverige till Portugal

Våra grejer har stått förvarade i en friggebod hos Rogers föräldrar i tre år, men nu har vi allt (i princip) vi äger i Portugal.

Vi saknade våra cyklar och vi behövde få hit våra verktyg. Sedan har vi sparat en del annat som vi kommer få glädje av i vårt hus här i Portugal. Dessutom känns det skönt att våra grejer inte längre är i vägen hos någon annan.

Djuvfeldts transport

Kontaktade två firmor här som kör mellan Sverige och Portugal. Fastnade för Djuvfeldts Transport för att de svarade snabbt och var på hugget. Dessutom fick vi ett bra pris eftersom vi kunde få med våra, relativt få saker, på en tom yta i en redan planerad transport.

Rogers mamma och deras granne ägnade flera timmar åt att packa våra saker bättre, byta kartonger, tejpa och adressera – varmaste tack för det! Totalt blev det 11 kartonger, två verktygsvagnar, 1 litet verktygsskåp, ett gammalt fint symaskinsunderrede i järn samt 2 elcyklar som hämtades upp i Partille.

Två veckor senare anlände det till Portugal och Djuvfeldts magasinering i Algarve. Enligt överenskommelse skulle det få stå där tills vi fick tillträde till huset. Och dagen efter att vi parkerat Vega på vår egen tomt kom de med våra grejer och bar upp det på vår veranda.

Alla kartonger och saker var hela och Djuvfeldts har varit riktigt bra att ha att göra med.

Däremot hade vi lite problem med att få hit symaskinsunderredet vilket hade glömts på lagret i Algarve. Deras portugisiska samarbetspartner Sergio, skulle lämna det och samtidigt ta med sig möbler vi inte vill ha från tidigare ägaren och lämna det vidare till charity någonstans. Jättebra att han tar med sig det, men tre gånger lovade han att komma utan att dyka upp.

Sista gången jag ringde sa jag till honom att jag inte litade på honom när han lovade att komma som i tisdags. Men han kom faktiskt, så nu har alla grejer kommit hit och vi har blivit av med det mesta av Fernandas gamla möbler och vet att de gör nytta hos någon annan. Synd bara att han inte tog med sig allt, så vi har fortfarande två skinnfåtöljer kvar. Kanske han kommer tillbaka, vi får se om vi kan skänka dem till någon i byn annars.

Julen kom tidigt i år!

Att öppna kartongerna var rena julafton, dels för att vi inte riktigt minns vad vi sparade där för tre år sedan när vi sålde det mesta vi ägde. Och dels för att svärmor lagt ner snus, ostbågar, glutenfria mjuka tacoskal och annat som vi uppskattar men inte hittar här.

Publicerat:

i:

10 svar till ”Flytt av grejer från Sverige till Portugal”

 1. Profilbild för Peter Lindton
  Peter Lindton

  Hej
  Frågan har väl egentligen (eller inte alls måste man nog säga) men eran spis att göra. Kul att följa er blogg och imponerande att se hur ni avancerar och lotsar er fram i hus och tomt. Vilken otrolig hit att få ostbågar i en kartong, det saknar vi verkligen hör. Jag har en fråga till er angående Vega, är hon portugisiska? Kommer hon bli det ? Om så fallet är har ni hittat någon bra försäkring ?
  Peter

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hej, kul du hittat hit! Nej Vega är svensk, så försäkrad i Sverige. Kommer inte bli portugisisk.

 2. Profilbild för Peter linDton
  Peter linDton

  Ok , jag förstår, vi har en plåtis som håller på och blir portugisisk, tycker försäkringen är dyr. Vi bor i Praia da Luz, övernattade för ett tag sedan på en höjd i Ourique som såg bedrövlig ut nu, troligtvis blivande byggplats men hade nog varit jättefint. Kommer fortsätta följa er, jättekul att se vad som händer hos er. Vi har nästan gjort samma resa.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja importen är dyr oxå har vi förstått. Vi bor på landet, här är inga byggarbetsplatser tack och lov. Roligt att ni gjort nästan samma resa. Finns ert liv att följa någonstans? Insta kanske?

   1. Profilbild för Peter
    Peter

    Är inte så aktiv på sociala medel. Vi flyttade hit i Juli, tog med oss två hästar, två hundar och en vanlig bil samt en plåtis. Har kvar en gård i Sverige, men skriver oss här och tar bilen och plåtisen som flyttgods, som import skulle det bli alldeles för dyrt. Köpte ett hus i mars förra året och jobbade under hösten med att fixa till det. Nu väntar på att lockdown skall försvinna så att vi kan åka runt med plåtisen. Vi är bägge förtidspensionärer så vi har all tid i världen

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Då bor ni på landet oxå förstår jag 🙂

     1. Profilbild för Petet
      Petet

      Nja Praia da Luz är väl kanske inte riktigt landet, hästar har vi inkvarterade i ett stall i närheten av Lagos

     2. Profilbild för Anna Forsberg

      Nä jag vet, varit mkt där, men tänkte du kanske menade i Luz-området.

 3. Profilbild för Marita
  Marita

  Oj, vad roligt att få packa upp allt ni inte sett på länge. Och extra bonus med presenter? Fortsätt lycka till med allt. ????????

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var jätteroligt och väldigt gott 😀 Tack!

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.