min inre kompass

Ingen strategi, jag bara är, även i sociala medier

Ibland fylls mitt huvud av att jag borde göra något mer inriktat och följa någon strategi med mina sociala kanalerna. Men tankarna går några varv sedan slår jag bort dem. Jag bara är, även i sociala medier.

Snart gör vi en förändring i vårt liv igen. Och tankarna om att jag kanske ska ha någon strategi för hur och vad jag ska dela med mig av, av det vi upplever, dyker upp i mitt huvud. Igen.

Jag skrev ett långt inlägg om att jag vill veta vad du vill att jag ska dela med mig av, för att få inspiration och hjälp med att sätta upp strategier. När jag läste igenom vad jag skrivit så knöt det sig i magen. Jag bollade med Roger och bad honom ge mig input. Hur jag än vände och vred på mina tankar och mitt behov av att höra vad du vill se och läsa om så landade jag i att jag bara är. Jag gör inget bra om jag styrs av andras viljor.

Om jag ska ha någon strategi så är det att låta hjärtat, glädje och inspiration styra vad jag delar med mig av. Och när. Jag vill inte ha någon tidsplan eller några krav på att jag ska skriva, fota eller filma för att fylla mina kanaler. Så jag slängde inlägget jag skrivit.

Jag låter min innersta kompass fortsätta styra vad och när jag delar i sociala kanalerna!

Instagram den mest frekventa kanalen

Förut var Facebook en kanal jag använde mycket, men idag är det instagramkontot Webbtanten jag använder mest. Jag älskar verkligen det snabba, det enkla och det visuella som finns på Instagram. Jag följer olika konton för att få en bredd i mitt flöde. Det är också där jag delar med mig oftast.  Jag har ingen strategi alls, det är bilder från allt möjligt. Jag erbjuder en variation, se de senaste 6 bilderna nedan. Instagram är även min egen dagbok som jag gärna bläddrar tillbaka i och upplever mina äventyr igen genom.

Jag bara är i sociala kanaler

Bloggen är till för texter och tankar

Den här bloggen har jag däremot valt att ha en liten strategi för. Den är inte nischad, men den är inte heller helt spretig då jag valt att hålla mig inom entreprenörskapet, resor och det digitala. Recept har jag t.ex. slutat lägga ut här. Anledningen till den lilla strategin är att jag har lättare för att veta vilka tankar som ska stanna som tankar eller privata anteckningar och vilka jag ska dela med mig av.

Jag är en väldigt transparent person, jag kan prata om allt och gör det gärna. Sen jag började skriva min roman har jag förstått att allt jag vill säga och skriva inte får plats på ett ställe. En del av mina tankar hamnar här i bloggen, andra i boken och en del skrivs inte ens ner.

Har du några strategier med dina sociala kanaler?

Publicerat:

i:

8 svar till ”Ingen strategi, jag bara är, även i sociala medier”

 1. Profilbild för Brita
  Brita

  Intressant!

  Jag känner verkligen igen mig i att vara transparent och vilja dela med mig av alla typer av tankar. Just nu har jag inget ställe för att läcka ut tankar i skrift, vilket nog är både positivt och negativt för mig. Jag tror på att hitta rätt medium för vissa delar precis som du beskriver.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Tack! En kan ju skriva ner för sig själv bara, att dela med sig till andra är ett annat beslut 🙂

 2. Profilbild för Helena Roth

  Tja, jo. Jag har en strategi som heter dagligt bloggande (som du vet 🙂 ), och dessutom har jag ett uttalat bakomliggande syfte, eller kanske snarast en grundvärdering om vem jag vill vara i sociala media (också) och det handlar om att ”göra ett positivt avtryck”. Så jag försöker sprida sådant som jag vill se mer av, mestadels.

  Just i år så låter jag min egen drift efter just strategier (kolla in bara: https://herothecoach.com/2018/02/03/uppfoljning-av-2018-ars-intentioner-januari/), och lite struktur och så få fritt spelrum – något jag tror är helt rätt för mig (som Upholder) och helt galet bakvänt och kontraproduktivt för dig (som Rebel). Älskar hur det som funkar för mig inte nödvändigtvis funkar för andra, och tvärt om. DET tycker jag är fantastiskt, och det är en insikt som gör mig mer och mer ödmjuk för allas olika behov.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Visst är det underbart att vi alla är olika individer med olika drivkrafter. Att blogga varje dag har aldrig varit min melodi. Att jag är Rebel i testen förvånar mig inte alls, jag har inga problem alls (och drivs av) att gå min egen väg.

 3. Profilbild för Kristina

  Jaaaa! Precis så gör jag också. Om jag har en strategi så är den: publicera när jag känner för det. Sedan försöker jag att få lust någon gång per vecka. Men vad jag skriver är vad jag vill juat då.

  Inte fel att ibland fråga folk vad de är nyfikna att veta mer om. Det kan ju ge lust menar jag. Men det får vara när det passar.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Självklart tar jag gärna emot önskemål på ämnen att skriva om. Man kan ju själv fastna i att man tycker saker är onödigt att skriva om för det känns självklart, men för andra är det kanske inte det. T.ex. 🙂

 4. Profilbild för FREEDOMtravel

  Ja, nån slags strategi har vi nog, om man menar sånt som nisch, vilka vill nå, hur ofta vi ska publicera etc. Men samtidigt tror jag att något av det viktigaste är att hålla fast vid att göra och skriva om sånt som man brinner för.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Det blir helt klart mest intressant att läsa när man ser att personen bakom tangenterna vill skriva 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Fair
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.