Lägger ner Praktisera med pixlar

Efter ett halvår och 14 övningar så lägger jag nu ner Praktisera med pixlar.

Jag och bmlarsblogg är de som övat på vårt fotograferande med mina övningar. Men vi övar ändå för vårt fotointresse är stort. Så jag har bestämt mig för att sluta lägga ut övningar här på bloggen under rubriken Praktisera med pixlar.

Trodde det skulle vara kul för någon annan också, att fokusera på att öva och jag märker att jag anpassar Praktisera med pixlar för att locka fler att vara med. Trots att fokuset skulle vara mitt eget övande. Men vi är bara två som tycker det är kul att öva på fotograferandet i den här formen.

Så efter ett halvår så lägger jag ner Praktisera med pixlar, men självfallet inte mitt eget övande.

Jag har en lång lista med övningar jag vill göra och det kommer säkert att synas i inlägg emellanåt framöver när jag övat, men systematiken med nya övningar och möjligheten för andra att redovisa sina övningar försvinner den sista juni. De gamla inläggen finns ju kvar på bloggen, ifall någon skulle vilja använda dem i sitt övande nån gång och sidan Praktisera med pixlar finns numera under ”Arkiv” i menyn.

Jag är inte ledsen eller besviken över detta alls, jag förstår att andra har helt andra prioriteringar. Jag kommer ju som sagt fortsätta öva och nu kan fokuset vara det som var huvudsyftet från början.

Fota på hörni, det är alltid kul med bilder!

Publicerat:

i:

34 svar till ”Lägger ner Praktisera med pixlar”

 1. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Men du har varit en inspiration till att tänka till när jag tar bilder.
  Önskar dig en fin midsommarvecka!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju väldigt roligt. Jag kommer som sagt troligen fortfarande redovisa mitt eget övande, men inte i den formen där jag bjuder in alla andra till redovisning. Ni kan ju precis som du, ta till er ändå 🙂

 2. Profilbild för Emma

  Jag gillade att följa dina övnings-inlägg, men förstår att formatet kanske inte passar alla.. Men jag tror som du att det ändå är bra att ”redovisa” sitt övande i någon form, för då blir man lite taggad till att fortsätta utvecklas. 🙂
  Ha en härlig dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag trodde faktiskt att det skulle vara något fler tyckte var roligt att göra eftersom vi alla fotograferar, mer eller mindre. Jag kommer nog fortsätta redovisa mitt övande, iaf ibland. Tack detsamma!

 3. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Jag önskar ofta att jag fick bättre resultat när jag fotar något, men inser också att jag inte hinner med att prioritera allt samtidigt. Så att bli bättre på fotografering får stå tillbaka lite – i nuläget i alla fall. Jag antar att man skall vara glad för att man har så mycket som man tycker är roligt att göra att tiden inte riktigt räcker till. 🙂

  Jag har läst det du skrivit om fotografering sen jag hittade din blogg och tänkt på en del saker som du skrivit när jag sprungit runt med kameran i trädgården på sistone. Så tack för tipsen! Kanske kan hinna lägga mig i hängmattan och läsa igenom alla dina fototips på semestern? Och så hoppas jag att det kanske slinker med någon liten kommentar angående ljusförhållanden/något speciellt du tänkt på när du tagit en viss bild du visar eller liknande framöver också. Det vore kul!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tiden räcker inte till, jag vet inte om jag tycker det är positivt 🙂 Men jag förstår vad du menar och känner likadant. Mitt fotograferande fick utrymme när jag slutade jobba, då ändrades ju mina prioriteringar. Jag kommer fortsätta med mina fotoinsikter, på något sätt. Det är ju en stor del av mitt liv just nu så det kommer definitivt finnas med i inläggen. Kul du har uppskattat och tagit till dig lite av det jag skrivit om foto.

 4. Profilbild för Znogge

  Dina inlägg har varit intressanta och inspirerande även om jag inte har hängt på. Det har ändå väckt tankar och givit tips!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är bra, det kommer mer av den varan, men i ett annat format.

 5. Profilbild för Anki
  Anki

  Dina inlägg om fotandet har varit intressanta, men det har känts som överkurs för mig. Hade du haft dem när mitt fotointresse var som störst för ett antal år sedan hade det varit en helt annan sak.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Roligt att höra! Eftersom jag fotar mycket så kommer det inte sluta, bara formatet som upphör.

 6. Profilbild för Marianne

  Synd men jag förstår, jag hoppas du lägger ut foto tips och vad du över på, emellanåt ändå, för trots jag inte hänger med i texten alla gånger så har du fått mej att fundera hur jag själv använder mobilkameran, det har varit roligt och lärande.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Självklart kommer jag fortsätta med mina tips och insikter kring foto. Kul att du lär dig lite 🙂 Kram

 7. Profilbild för Mamma C

  Eftersom jag inte själv fotar mina bilder med en kamera så är det inget jag själv praktiserat.
  Men det har varit skoj att se dina övningar och skillnaderna på bilderna.
  Ha en bra ny vecka.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du kan i och för sig göra de flesta övningarna även när du fotar med en telefon. Kul du uppskattar sådana inlägg för det lär komma mer av det. Detsamma! Kram

 8. Profilbild för Marika Nilsson

  Var precis inne och tittade på trestegsfotografering (tror jag den första hette) för nyfikenhetens skulle som skitdålig fotograf. Fattade noll. Kanske kollar igen dock…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tredjedelsregeln menar du nog. Det finns mycket att läsa på nätet om just den kompositionsreglen, om du vill 🙂 Går att tänka på den regeln även när en fotar med telefonen.

 9. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Jag förstår att du lägger ner det här. Jag trodde nog också att det skulle vara fler som hängde på. Juni månads uppgifter har vi många foton till men de får nu istället ta plats i blogginlägg, bl a är det många speglingar i dagens inlägg även om jag tycker ännu mer om att fotografera moln som speglar sig… Självklart kommer både du och vi att fortsätta fotografera och vi får säkert många tillfällen att njuta av dina fina foton.
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är precis som du säger, vi lär fortsätta utmana oss själva ändå. Kul med speglingarna, ska in och kika, ligger lite efter sedan vårt besök här. Detsamma!

 10. Profilbild för Hannas krypin

  Trist att inte fler hängde på men jag förstår ju att det inte är så kul att fortsätta när intresset är lite skralt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ingen fara, jag övar ju ändå.

 11. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Jag älskar att fota men jag har nog inte riktigt förstått vad som menas att praktisera med pixlar. Pixlar är väl hur man mäter en bilds upplösning. Eller? Det finns en övre gräns för hur hög upplösning man kan få, beroende på vilken bländare man använder. Testar du då lite olika och jämför? Det gör jag mest hela tiden beroende på ljuset i rummet. Sen har ju varje dator/mobil olika pixlar. Kanske 150-300. Åh, snart har jag sommarlov! Då ska jag ta fram min systemkamera. Kul!

  Fantastisk bild på biet… en sådan skärpa att pollen syns på biet. Läckert!

  Må gott och KRAM till dig! Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Praktisera med pixlar är ett namn på övningsutmaningarna i fotografering jag gör och delade med mig av för att utmana de som ville. Du kan läsa mer på sidan som berättar om det, har länkat den i varje inlägg om den här utmaningen, här är den igen. Där finns även övningarna och de kan du göra i sommar med din systemkamera, även om de funkar lika bra med mobilen. Jag lekte med orden för att hitta ett kul namn bara. Praktisera = öva, pixlar = handlar om bilder. Tack!

 12. Profilbild för Stefan

  Frågan är om man någonsin blir fullärd som fotograf, amatör som proffs. Man hittar alltid nya motiv, nya vinklar, nya ljusförhållanden och inställningar man aldrig provat förr olika motiv.
  Att öva ger färdighet, så det är bara att fortsätta praktisera.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det ju, jag fortsätter absolut att öva.

 13. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Som jag redan skrev åt dig i ett kommentarssvar: jag är intresserad av det här men kan inte ta tag i det just nu på grund av annat som måste prioriteras. Så om du ändrar dig längre fram , t.ex nästa år så hänger jag gärna på. Du är en inspiratör!

  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det underbart med livets alla val 🙂 Övningarna finns kvar, jag kommer själv fortsätta öva och berätta om det, så det är ju bara att göra det som du vill, nästa år eller när du vill. Tack, kram!

 14. Profilbild för Anita

  Det har varit roligt att följa dina inlägg även om jag inte deltagit själv. Hade det varit för några år sedan hade jag nog glatt hängt på men nu är inte det egna fotointresset så högt längre, tar nu mest bilder ur dokumentationssyfte. Men jag tycker om att titta på vackra bilder. Och Anna … alla dina inlägg är källa till glädje och inspiration!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du har öga och känsla, dina bilder är fantastiska Anita! Och tack, så roligt att höra!

 15. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Först och främst: wow, vilken fantastisk header. Jag drunknade nästan i bilden och kunde knappt slita mig. Det syns i bloggvärlden vilka som lägger ner mycket tid på att lära sig mer och öva. Vi andra kan nog inte riktigt jämföra oss men i mitt fall så blir jag ändå glad av att se hur fint det kan bli. Tack för att du bjuder på så fina bilder och vad skönt att du inte är ledsen för bristen på deltagare.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, jag gillar headerbilden också! Jag tänker att vi inte behöver jämföra oss, vi har olika förutsättningar, prioriteringar och intressen, inte konstigare än så. Jag är glad att du gillar att hänga här med mig! Kram

 16. Profilbild för Annika

  Jag kommer att sakna det, men fattar.
  Det är kanske bara riktigt fotointresserade som bryr sig? Det har varit kul att följa, och roligt att se vad du skriver om dina foton. Jag har ju ett fotointresse, och ett öga (som alltid kan bli bättre. SÅ jag har inspirerats av dig och dina foton) för vinklar och utgångspunkter. Jo, jag kommer att sakna det här. Fast jag förstår att du lägger ner eftersom det inte var någon direkt som hoppade på. Känner mig lite skyldig att jag inte hoppade på med min gamla Canon … MEN det kanske kommer i annan form en dag? Men jag kommer att glädjas över alla dina inlägg med vidare vackra foton.
  Kramar igen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Äsch då, det kommer att komma liknande inlägg när jag övat. Bara själva formatet med att bjuda in alla och lista upp de olika övningarna. Jag gör vad som faller mig in och så delar jag med mig av det, men kanske inte varje gång. Beror ju lite på vad jag har för annat att publicera. Du behöver absolut inte känna dig skyldig! Kramar igen!

 17. Profilbild för Anni

  Glöm inte att din blogg är din blogg och du skriver det du själv vill där. Inte för att ”pleasa” andra eller få många kommentarer! Det finns alltid de som läser utan att kommentera. Jag ser stora skillnader i reaktioner på mina olika inlägg, men frågan är ju som alltid varför och vem man skriver för. Sig själv, säger jag! Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Precis, det var ju det jag insåg. Att mitt ”pleasande” inte kändes bra alls, så dags att lägga ner 🙂 Kram!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
31°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 20°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.