Beja Airshow, jetplan

Här kommer det sista inlägget från Beja Airshow och idag är det bilder på jetplanen. Färgglada, snabba och högljudda!

Har du missat de tidigare inläggen från dagen på flygfältet i Beja så kan du hitta dem här:

Att fota de snabba jetplanen var en utmaning. Jag hade så klart önskan om att planen skulle vara i skärpa och sen vore det ju häftigt om jag kunde få med lite rök och kanske även eld i baken på planet.

På flera bilder är det tydligt hur nära de ligger varandra, särskilt i headerbilden, otroligt imponerande tycker jag! Det går väldigt fort med jetplan…

Patrulla Águila

Patrulla Águila är det spanska flyg- och rymdstyrkans aerobatiska demonstrationsteam. Det är baserat på San Javier Air Base på platsen för den spanska flyg- och rymdstyrkans officersakademi, nära Mar Menor och La Manga, i Murcia-regionen i Spanien. (Wikipedia).

Alldeles intill den basen stod vi flera gånger med vår husbil FrankieBoy, så har cyklat förbi och försökt kika in genom stängslen. Flygplan hörde vi mycket, men såg aldrig några formationsflygningar där.

Mirage 2000D Couteau Delta

The Mirage 2000D is its conventional attack counterpart. (Wikipedia)

Saab JAS 39 Gripen

Ungern presenterade sig med svenskbyggda plan.

Patrouille Suisse

Ett aerobatikteam från det schweiziska flygvapnet. Teamet flyger sex Northrop F-5E Tiger II stridsflygplan. (Wikipedia).

F16M

Portugals flygvapen avslutade showen med sina F16M som överraskande kom lågt flygande bakom publiken. Glad jag hade mina hörlurar på! Det går så otroligt fort, så att jag överhuvudtaget hann följa med och få planen i sökaren är jag väldigt glad över.

Och på en bild fick jag med både rök och eld i baken!

Som jag skrev på inlägget med propellerplanen så saknar jag en bakgrund i bilderna. Och närheten till piloterna. Men jag är väldigt nöjd med den här första fotosessionen av flygplan!

första inlägget om Beja Airshow finns en förteckning av vilka flygplan som var med, men jag var inte där hela dagen så alla varianter kom inte med på mina bilder.

Publicerat:

i:

,

26 svar till ”Beja Airshow, jetplan”

 1. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Superfin bilder =)
  Jas både ser och hör jag flera gånger i veckan. Ibland tror jag att taket ska lyfta då de passerar. Ha en bra tisdag, här är dags att gå till frissan och fixa till luggen, så att jag ser midsommarmaten=)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Kan tänka mig att JAS visar sig för dig ofta. Viktigt att kunna se midsommarmaten 🙂

 2. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Fantastisk liten tre-inläggsserie, från början till slut!
  Fina foton, fantastiska !

  Ha en fin dag!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är mycket nöjd! Detsamma, kram

 3. Profilbild för Barbro

  Det är så kul att sitta och titta på så många olika bilder. Vissa verkligen känns direkt i kroppen, typ; Åhhh så himla coolt!

  Tack för uppvisningen Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad glad jag blir att bilderna förmedlar det! Tack snälla!

 4. Profilbild för Mamma C

  Jättefina bilder även jetplanen tycker jag.
  Ha en bra tisdag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul, tack! Detsamma, kram

 5. Profilbild för Anita

  Alltså, jag tycker du fått jättebra bilder. Det är nästan som att befinna sig på plats och jag kan tänka mig att det är ett rejält ljud när de kommer farande. Skickligt att lyckas få så bra skärpa i den farten.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag kom hem med 1400 bilder… så det blev många suddiga och ur fokus 🙂 Men jag är mycket glad för de här jag valt ut till inläggen. Tack!

 6. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Du ska självklart vara jättenöjd för hur bra alla bilder blev. Jättekul att få se alla fina bilder och att få läsa om hur du önskade att få till bilderna och sedan se resultatet. Väldigt lyckat!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var verkligen en lyckad fotodag! Kram

 7. Profilbild för Annika

  Riktigt snygga och bra bilder. Så fint fotade, Anna.
  Dessa måste du vara mycket nöjd med. Det är ju coolt med de planen, att se dem, höra dem … ja allt.
  Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket, ja, jag är väldigt nöjd med alla bilder jag publicerat från airshowen. Kramar!

 8. Profilbild för Tony
  Tony

  Riktigt häftiga bilder du fotat. Enormt snyggt!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla Tony!

 9. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Så himla fina bilder men jag såg i någon kommentar att du tagit likså några stycken. Det är inte lätt att fota dem när det går undan men så bra jobbat.
  Visst kan det vara skoj med annat än blå himmel som bakgrund men det här blir rent och snyggt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja, det blev många bilder, fotade ju med läget att kameran tar bilder så länge jag håller nere knappen. Så kanske 20 bilder på förbiflygning. Och dessutom continously autofokus så fokuset följde med planet. Och inte för snabb slutartid, eftersom jag ville få med rörelsen, iaf på propellerplanen. Så mkt att testa mig fram med, fantastisk kul! En lite intressantare bakgrund vill jag försöka få till nästa gång. Men supernöjd med den blå himmeln denna första gång.

 10. Profilbild för Marianne

  Wow, riktigt fina bilder, jag fastande för Suisse, den stora bilden, Gillar de spanska som flyger genom rökringarna, de är verkligen helt grymt skickliga.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Visst är de skickliga, kram!

 11. Profilbild för Susjos

  Flera fantastiska bilder som jag såklart visat för min flygplansintresserade man, som dock också gillar att titta på fotboll- just nu spelar Portugal mot Tjeckien i EM-fotbollen 😉
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla, kul ni kollat tillsammans på bilderna. Fotboll är en sport som jag här helt ointresserad av (gillar ju många andra) och här i PT är ju fotboll stort.. så inte bästa matchningen av landsval i den meningen, men såg att PT vann!

 12. Profilbild för Anni

  Nu läser jag inlägg baklänges, så jag får ju skylla mig själv 😉
  Älskar flygshower! Din header är suverän, men samtidigt reagerar jag på att landningsställen är ute – det förtar lite av den fart jag först kände. Snygga plan!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag reagerade också på landningsställena, vilket förvånade mig eftersom det inte var precis vid landningsbanan. Sen såg jag att de är ute även där de skickar ut färgad rök, högt upp i luften. Nåja, det finns alltid förbättringspotential 🙂

 13. Profilbild för Paula Merio

  Vilka skarpa och fina foton du tog på dem, fick du inte nackspärr? Jag blir numera lite skraj och kan inte till fullo uppskatta flyguppvisningar eftersom det precis som i den här uppvisningen hände en fatal olycka. Men piloterna är skickliga och de brinner för sitt intresse, att ratta häftiga flygplan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Nej ingen nackspärr, det var lite svettigt och varmt där i gassande solen, men älskade varje minut! Otroligt skickliga de verkligen. Mkt tragisk olycka.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.