väder Tyskland nederländerna

Mer väderberoende än vi trodde

Vi märker att vi numera är väldigt mycket mer känsliga för vilket väder det är! 

Vår nya livsstil där vi vill vara utomhus mycket på dagtid kräver uppehåll i vädret. Och efter en vecka av väder där vi fått parera mellan regnskurar för att komma ut och cykla eller gå en kort promenad så inser vi att vi är mer beroende av vädret än vi trodde.

Nu har vi ju inte kommit så långt söderut än, så vädret är ju som vilken höstdag som helst i Sverige. Och det är ju helt okej, när det är uppehåll. När vi bodde i lägenheten var det ju mysigt med mörka hösten och alla långa filmkvällar. Det är mysigt nu också, men det är ju inte det vi vill göra. Vi vill utforska och vara utomhus.

Det var bland annat vädret som till slut gjorde att vi tröttnade på att utforska kalla Tyskland. Vi tänker att det kanske kan bli mer Tyskland på vägen hem till våren. Väderapparna ger bättre prognoser i Nederländerna så vi rullade i går över en ny landsgräns. Här i Nederländerna är det soligt och runt 15 grader på dagarna, alldeles perfekt väder för oss!

Vi har en hel del platser vi vill besöka så i det här landet stannar vi nog ett tag!

/Anna

Publicerat:

i:

16 svar till ”Mer väderberoende än vi trodde”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Håller med,visst är vi väderberoende när vi är ute i Bobilarna!
  Vi gillar skarpt Sol o Värme och inget regn 🙂

  Därför drar vi till Rhodos i veckan och värmer upp oss!

  Ha det gott in NL…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas ni får finfint väder på Rhodos! Utgår från att bobilen får vila upp sig i Sverige 🙂

 2. Profilbild för Charlotte

  DEt blir inte alltid som en tänkt sig… och det kanske också är en del av charmen med ert projekt … att vissa saker inte går att styra, att en är utsatt för större krafter än den egna viljan. Ser fram emot rapporter från Holland.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så är det absolut. Vi gillar ju att vara spontana så är vana vid att vissa beslut behöver ändras 🙂

 3. Profilbild för Tess

  Jag kan tänka mig att det är en stor omställning. Man tänker nog inte på det på samma sätt när man bor i lägenhet. Vi känner att vi är mycket ute men vi är nog en hel del inomhus ändå.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi tänkte inte på det på samma sätt i lägenheten i alla fall 🙂

 4. Profilbild för Anki

  Vädret blir säkert mycket bättre när ni kommer längre söderut … men 15 grader och sol låter som sagt ganska perfekt! Här är det just nu 14 grader, regn och blåst – ganska skönt det också faktiskt 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jo det blir väl mildare ju längre söderut vi kommer. Vi gullar ju havet så kommer väl få stå ut med lite kyligare än om vi höll oss i mindre vindutsatta områden. Det är det värt!

 5. Profilbild för Therese Carlsson

  Tyvärr så regnar det lite överallt

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Såklart, men vi kan ju välja var vi bor så varför då välja där det regnar som mest 🙂

 6. Profilbild för Lillan Kind

  Så har det känts att semestra i Sverige när det varit mindre bra sommarväder. Hur mysigt det än är i husbilen så vill vi vara utomhus och se, upptäcka och röra på oss. Jag har även bott på vintern i bilen när jag veckopendlade, och det var mysigt men inte helt min grej.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, så är det överallt, men idag har vi återigen haft en skön och fin dag! Vintern hade jag inte klarat att bo i husbilen tror jag – inte i Sverige alltså.

 7. Profilbild för Kors och Tvärs

  Visst är man väderberoende. Jag har redan tröttnat på kyla, blåst och regn. Hur länge har det varit så? Två veckor? För mej känns det som en halv evighet :p
  Hoppas ni får det bättre då i Holland

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det vädret är det lätt att tröttna på! Men blåst är ok, om det är hyfsat varma vindar. Tycker jag 🙂

 8. Profilbild för Helena på S/Y Wilma

  Min Kapten hatar regn…så vi förstår ert resonemang. Livet är lättare när det är torrt utanför dörren. Behöver inte alltid vara så varmt. Så spännande att se vilka platser ni tänker besöka framöver. Sväng gärna inom Dordrecht och har ni sett hur Willemstad ser ut från ovan? Klistra in denna länk och kolla;

  https://tastentravel.beuyumaz.com/netherlands-star-shaped-towns/

  Staden är stjärnformad och man kan promenera (eller cykla) på båda sidor om floden. Staden är liten och gullig och den har en fin liten fin hamn. (Blanda inte ihop det med Willemstad i Karibien, den ser helt annorlunda ut och ligger alldeles för långt bort).

  Är lite avundsjuka på er vistelse i Holland, det är verkligen ett av våra favoritplatser på jorden. NJUUUT!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Dordrecht får besök idag. Willemstad står också på önskelistan, så himla fin på kartan! Vi får se var vi sover i natt, nu lämnar vi Amsterdam snart i alla fall, så snart Roger vaknat 🙂 Då kör vi till Gouda och äter vår frukost där är tanken.

Senaste inläggen

Väderprognos

Ourique, PT
Växlande molnighet
07:0118:27 WET
SönMånTisOnsTor
16°C / 9°C
16°C / 4°C
16°C / 3°C
18°C / 9°C
14°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.