månadsutgifter mars

Nytt rekord för våra månadsutgifter

Att leva livet och ändå inte spendera mer pengar än nödvändigt är en sport vi håller på med hela tiden. Vi köper det vi verkligen vill ha och behöver. Men vi gör aktiva val med våra utgifter hela tiden. Är det värt det eller inte?

Genom ett minimalistiskt tänkande (långsamt liv med fokus på frihet och det som är viktigt) når vi det vi önskar. Vi sparar pengar varje månad och kan ändå resa hela tiden. Tidigare har vi valt att spara eller resa, oftast sparade vi till resor. Nu sparar vi till ökad frihet, samtidigt som vi reser och upplever en enorm frihet.

I mars månad har vi varit i Portugal hela tiden.

Boplatser – 2232,-

Ställplatserna är otroligt mycket billigare här i Portugal än i exempelvis Sverige och Spanien. Det är lätt att få ner kostnaderna ytterligare om det bara är priset som är viktigt. Men för oss är det så mycket mer och vi förväntar oss inte att det ska vara gratis att övernatta någonstans.

Diesel & gasol – 1953,-

Vi har ju rullat en del så vi började med att tanka direkt den 1 mars, sedan har vi tankat diesel ytterligare en gång till. Vi väljer att tanka när vi ser billig diesel. Gärna vid stormarknader som Intermarché och Jumbo. Fyllde även på gasol i början på månaden.

Mat – 2958,-

Lite mer mat har vi handlat i mars än i februari. Längre månad, men vi har verkligen aktivt arbetat för att hålla vårt matkonto på max 100,-/dag och den här månaden har vi lyckats med det riktigt bra.

Restaurang – 165,-

Ett besök på McDonalds och en fika på Pena palatset. Vi tycker inte det är värt att gå ut och äta, blir ofta besvikna, i alla fall om i vi ska äta billigt. Indiskt äter vi ju gärna, men nu har vi tillgodogjort de smakbehoven genom att laga indiskt själva med hjälp av ex kormapasta.

Kläder – 0,-

Inga klädinköp – som vanligt.

Hygien – 142,-

Eftersom jag tvättat för hand hela månaden, bortsett från en tvätt av lakan och stora handdukar, så har ju detta kontot inte blivit så stort. Utöver den tvätten så är det hushållspapper, tandkräm, toapapper och raklödder.

Nöjen – 1230,-

Netflix, Amazon och iTunes som varje månad kostar oss 300,- men nu har Formel1 säsongen börjat och då betalar vi ytterligare 400,- per månad för att ha tillgång till ViaPlay. Dessutom är det inträde till palats och borg i Sintra samt taxiresor och en tur med tuktuk.

Extra gott – 780,-

Som vanligt lite chips, choklad och karameller. Men vi har också börjat köpa rödvin igen då bunkringen från Spanien börjar ta slut men framför allt för att smaka på lite portugisiska viner. Likör hittade vi en dag också som vi köpte. Glutenfria muffins hittade Roger en gång och de var goda. Sen bjöd jag ju även till födelsedagskalas en dag och den kostnaden står med här.

Fasta utgifter – 2000,-

Vi sätter varje månad undan 2000,- till våra fasta utgifter, såsom försäkringar, a-kasseavgifter, vägskatter, CSN etc. Det är inte alltid den summan utnyttjas men det byggs upp en buffert för oförutsedda utgifter.

Levnadsutgifter

Totalt har våra levnadsutgifter blivit 11 460,- i mars. Ett rekord för oss och det är jättekul! Vi behöver inte hålla våra utgifter så här lågt, men samtidigt spenderar vi ju inte pengar bara för att. Varje ny månad startar med ett blankt papper och det är så häftigt att känna att vi själva styr helt och hållet över vilka siffror som ska hamna på det!

Övrigt

Vi har köpt lite krokar och skruvar. En liten kruka, glidskydd till hyllorna och en handväska. Totala övriga utgifter hamnar på 272,-

Vår ekonomiska struktur kan du läsa om i eget inlägg. Utgiften för FrankieBoy är inte med i några redovisningar alls, du kan läsa om varför här.

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Nytt rekord för våra månadsutgifter”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det var inte dåligt! Och våra kostnader har gått åt ett helt annat håll. Fy 17 så dyra livsmedel det är här hemma. Ett par tre varor så är man över hundra spänn på en gång. Men eftersom vi har så generösa öppettider i butikerna, så måste ju handlarna ta in det nånstans, När jag växte upp stängde vår lanthandel hemma i byn kl 13 på lördagen och öppnade sedan 9.30 på måndagen. Och så vitt jag vet var det inte nån som svalt ihjäl. Vi fortsätter att hålla samma koll, som vi gjort under vår resa och det ska bli spännande att se när vi kan jämföra sedan.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi fasar för utgifterna i Sverige. Inte så att vi tycker det är oskäligt att betala mer för en apelsin som färdats över de sju haven. Men den är inte god och den är inte bra för vårt jordklot och den är dyr. Blir nog mycket andra val när vi är i Sverige. Å andra sidan har vi öppnat april med mycket utgifter 😀 Men kul med en rekordmånad!

 2. Profilbild för Marita
  Marita

  Bra jobbat ?! Man kan leva gott utan att spendera så mycket ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så är det absolut! Med rätt förutsättningar.

 3. Profilbild för Tina & Bengt

  Kul med rekord! Nu lär det nog dröja ända till nästa vinter tills man närmar sej såna siffror igen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det lär dröja, helt klart!

 4. Profilbild för Rolle o Carina

  Bra jobbat,det kostar att ligga lågt ibland 🙂
  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hahaha, ja det mesta kostar, det handlar bara om vad en väljer att lägga pengarna på.

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.