lästa böcker 2022

Lästa böcker 2022

I mars började jag registrera böcker jag läst och böcker jag vill läsa i GoodReads och det är roligt att se att jag läser mer än jag tror.

Har tidigare berättat att jag läser mycket digitalt men även pappersböcker ibland. Har svårt för att lyssna på böcker, men gör det också ibland när jag diskar t.ex.

Jag har bloggat om Vanessa-serien av Pascal Engman samt Rokka-serien, riktigt bra deckarserier. Annars har det blivit en del Feelgood-romaner och bland annat Caroline Säfstrand böcker har jag uppskattat.

Eftersom det var först i mars som jag skaffade mig kontot på GoodReads så är de första tre månaderna inte med i den här summeringen. Jag litar inte på mitt minne så det får vara så.

Jag har inget mål med mitt läsande alls, det finns många olika utmaningar om en vill utmana sig, men jag väljer att läsa för rena nöjets skull och väljer böcker jag är sugen på för tillfället.

Mer än 59 böcker på ett år tycker jag känns bra, jag vill verkligen läsa mycket och det gör mig glad att jag gör det också.

Nyfiken är jag, registrerar du böcker du läst någonstans?

Publicerat:

i:

32 svar till ”Lästa böcker 2022”

 1. Profilbild för Mac
  Mac

  Alltid trevligt att läsa böcker.
  Prova att läsa på Portugisiska, superbra träning på språk, håller Tyskan och engelskan uptodate!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag läser tidningar på portugisiska. Skitsvårt! Så jag kommer inte börja läsa böcker på portugisiska än (om nånsin), gillar inte ens att läsa böcker på engelska, trots jag kan det språket riktigt bra.

 2. Profilbild för Kraka

  Både ja och nej. Jag registrerar inte, men de jag lyssnat på finns ju registrerade i Storytel. Jag har lyssnar på 148 böcker sedan början av sommaren. Sedan jag skaffade Storytel harjag lyssnat på 1223 böcker. Minns inte vilket år jag skaffade Storytel, men troligen 2013.
  Jag läser väldigt få böcker numera, förutom kurslitteratur och en del fackböcker. Men det blir å andra sidan en hel del böcker på ett år det också.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju jättemånga böcker!

 3. Profilbild för LillaSyster

  Fick en läsplatta I somras och sedan dess har jag läst som en tok, går ju både att ladda ner böcker fr biblioteket eller köpa böcker och ladda ner direkt i plattan från adlibris, men det funkar att köpa eböcker fr andra företag om jag tar det via datorn. Nackdelen är att man bara får låna 6 böcker på 28 dagar hos bubblan……irriterande om man läser en serie snabbt. Har läst mkt nu på semestern- men jag har inte skrivit upp någon lista ♡ Ha en bra dag, idag är vi omringade av moln- men det kanske ändrar sig fram på dagen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det bra med bibblan, men deras begränsningar är precis som du säger irriterande när en är i läsbubbla. Jag fick köpa böcker istället då för att komma vidare. Nu kommer det bli ett Storytel konto istället, de har 50% rabatt hela januari ut så jag ska nyttja det. Gillar oxå att jag då kan växla mellan att lyssna och läsa.

 4. Profilbild för Ditte

  Att läsa ger ju så mycket! Har alltid varit en läsande person, sedan jag var 5 år och lärde mig konsten att läsa. Växlar idag med att läsa även på engelska, tyska och franska för att ha språken ”levande” när jag inte dagligen kan använda dem.
  Roligt med din läslista och det blir ju då påtagligt vad en läst. Jag har i några år haft ”Storytel” och har alltid en bok jag lyssnar på och en annan bok jag läser. (Läser aldrig böcker via paddan eller min MacBook. Har inte fastnat alls för det.) Köper ofta böcker och vill gärna ”äga” dem. Lämnar sedan en del vidare.
  Kul att du läser portugisiska tidningar ger ju en hel del även språkmässigt.
  Under åren vi bodde i Spanien, hade vårt hus där, köpte jag också ofta spanska tidningar och försökte läsa. Köpte också enkla böcker på spanska, mer för barn, men det var också ett sätt att träna på. Och roligt.
  Flera av ”dina” böcker känner jag igen. Har läst alla Pascal Engmans böcker och tyckte de var jättebra.Har lyssnat på några och läst andra.
  Har under 2022 läst/lyssnat på ett 60-tal böcker och att läsa är en av de saker som gör mig glad. Och jag är nog ”all läsare” Dock inte science fiction eller direkt ”fantasy”.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det härligt att läsa! Jag ska skaffa Storytel nu för det är svårt att få biblioteksböcker för mig nu och det är dessutom begränsat hur många en får läsa och det är irriterande. Jag gillar att det går att växla mellan läsa och lyssna i boken hos Storytel. Då kan jag läsa när jag vill det, och lyssna när jag promenerar t.ex. utan att behöva byta bok.

 5. Profilbild för Barbro

  Bra idé.
  Jag läser mycket och har (också) börjat skriva upp alla titlar jag läst, eftersom jag inte längre glasklart kommer ihåg vad jag läst och inte.

  Vad vore livet utan böcker!? 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det bra att ha det noterat så en slipper fundera på om en läst en bok eller inte. Ja. livet är definitivt berikat med böcker.

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Bra bokår! Vaffö läser du inte barnböcker? Det gör maken som lär sig olika språk; hindi (arbetskamrater), portugisiska (svensk svärdotter bott periodvis i Brasilien), franska (med äldsta barnbarn), finska (kärleksförklaring till mig 💕

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja jag är nöjd. Jag har varit på väg att köpa portugisiska barnböcker, men inte kommit dit än. Det står med på utvecklingsplanen för språket 🙂

 7. Profilbild för Ingrid

  Jag registrerar inte böckerna jag läser och jag läser inte alltid. Just nu är det paus, men så fort solen kommer älskar jag att sitta ut och läsa och då kan det blir flera böcker i veckan.
  Ha en fin tisdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det underbart att sitta i solen och läsa! Detsamma!

 8. Profilbild för Marianne

  Jag har alltid en bok i lurarna, har dålig läsförståelse efter utmattning och flera hjärnskakningar så jag läser ytterst sällan i böcker. Hur många jag lyssnat på under 2022 vet jag inte, tror det är 88, Pascal Engman och några av de andra du visar har jag hört på. Jag brukar växla mellan spänning och feelgood.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så himla bra att det går att lyssna på böcker när en inte kan läsa dem. Då växlar vi mellan samma typ av böcker.

 9. Profilbild för Micke

  Har ju mina böcker som jag laddat ner, talböcker och E-böcker i samma lista, det får räcka så än så länge.
  Men struktur när det gäller böcker är ju aldrig fel.

  Ha nu en fin kväll. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är ju en strukturmänniska ut i fingerspetsarna 🙂 Detsamma!

 10. Profilbild för znogge

  Jag läser väldigt mycket men skriver inte upp eller registrerar böckerna jag läst. Husse har ett abonnemang på Storytel så han läser på läsplattan eller lyssnar. Själv vill jag fortfarande hålla i en bok. Tycker det passar mig bäst helt enkelt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag håller gärna i en bok också, men funkar inte alltid så därför tycker jag Storytel är ett bra alternativ. Men jag använder alla möjliga sätt att läsa 🙂

 11. Profilbild för Hannas krypin

  Jag har alltid älskat att läsa men jag har inte tid nu. Skulle behövt ha något system för vilka böcker jag läst för nu var det så länge sedan att jag knappt vet vilka böcker i hyllan som jag har kvar att läsa.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är härligt att läsa, och en behöver ju inte alltid ha en bok på gång.

 12. Profilbild för Susjos

  Jag gillar att läsa, men prioriterar inte det tyvärr, tur jag är med i en bokklubb, så några böcker blir det i alla fall. Ska verkligen läsa Pascal Engmans böcker, har hört flera som gillar dem!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du hann med en del på GC i alla fall. Ja de är lite läskiga, men bra!

 13. Profilbild för Lillan Kind

  Så många böcker du läste under 2022. Numera läser jag ofta om sådant jag vill lära mig. Jag registrerar inte någonstans vad jag läser.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag tycker det var många, med tanke på att jag har så många olika intressen och jobbar, så är jag glad för att det blev en del.

 14. Profilbild för Veiken

  Jag laddar bara ner böcker från biblioteket i min platta. Fungerar perfekt när man är på resande fot. Jag kan inte lyssna på böcker, för då somnar jag!
  Jag registrerar inte, men ska kanske börja. Rokka serien har jag läst tack vare dig. Nu håller jag på med Börjlinds böcker med Tom Stilton! Gillar dom skarpt!
  Ha det bäst i läslandet!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så har jag också alltid gjort, men nu blåser det lite nya vindar här. Att lyssna samtidigt som jag gör något annat funkar finfint. Då ska jag kolla in Tom Stilton, tack!

 15. Profilbild för Anna
  Anna

  Vilken fantastisk idé! Det är roligt att hålla koll och jag älskar dokumentation av olika slag.
  Jag läser massor på Storytel och har haft dem länge. Där har jag en ”lästa böcker”-lista, men roligare att göra den själv. Kan ju bli andra böcker också ibland.
  Blir intressant om jag lyckas notera ner alla i slutet av året!
  Tack för bra tips 🙏🏼

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Om en håller sig till en och samma tjänst så funkar ju deras listor så klart. Men rätt var det är så kanske en byter och då försvinner all historik..

 16. Profilbild för Chatribe
  Chatribe

  Jag både läser och lyssnar på böcker via BookBeat så de har jag koll på via historiken där. Blev 115 st där, lyssnar oftast när jag kör bil eller jobbar i trädgården. De böcker jag läst i pappersform är lätt räknade, exakt 4 st säger min enorma bokhylla 😄
  Ser verkligen fram till dagen mina böcker har ett hus att bo i.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Grejen är väl att om du byter tjänst i framtiden så försvinner all historik. Så tänker jag i alla fall.

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.