Vi har bytt sovrum

En tidig morgon kom jag på idén om att byta sovrummen. Att vi flyttar till det mindre rummet och använder det större rummet som en kombination av gästrum och kreativt rum.

Vi vill använda alla våra 56kvm boyta och genom att byta sovrum så kan vi nyttja golvytan mycket bättre. I sovrummet behöver vi bara lite klädförvaring, vår 180cm breda säng och varsitt nattduksbord. Det är precis vad som får plats i det lilla sovrummet, som är ca 10kvm.

Soluppgången kommer jag dock inte se från sängen längre, men det är ett lågt pris för bättre sömn och mer yta för kreativitet.

Kreativt rum

Den främsta anledningen till bytet är att mitt soffhörn har blivit en plats där jag lägger allt som jag sysselsätter mig med på fritiden. Det är många olika saker: dator, kamera, makramé, dagbok, läsplatta, stickning, portugisiska barnböcker etc. Det är rörigt och trångt. Soffan är den enda plats jag har att göra dessa sysselsättningar på, inomhus vill säga. Om jag inte vill sitta i en säng, vilket jag inte vill.

Så genom att byta sovrum får vi plats med ett par möbler till. En fåtölj och ett skrivbord. Dessutom en extra del till garderoben. Rummet blir en kombo av gästrum, kreativt rum och förråd. Jag kan skapa en bra struktur (vilket du säkert redan vet att jag älskar) av t.ex. garner, pennor, block och tyger.

Rörigt bord vid soffan!

Grannen är störande

Vi hoppas också på bättre nattsömn! Det var detta som triggade idén att byta då grannens hund ofta skäller hela nätterna och det hörs in genom ventilerna. Det stora sovrummet vetter åt det hållet där hunden bor. På sommaren är det extra frustrerande då vi ju helst sover med öppna fönster. Vi hoppas att genom att byta sovrum till andra sidan huset så kanske ljudet blir lite mindre störande.

Dessutom kan vi vädra i vårt sovrum utan att få in rök från grannens blöta ved.

Processen

Först och främst flyttade vi ut gästsängen i vardagsrummet. Behövde plocka av gaveln. Tavlor, den lilla bokhyllan och extrastolarna togs också ut. Men garderoberna fick vara kvar tills vidare. Sen bar vi in vår dubbelsäng och nattduksborden. Gästsängen ställdes in i gästrummet. Sen sov vi gott en natt innan vi tog tag i nästa del.

bytt sovrum
Möblerna på plats i det lilla sovrummet.

Byta plats på byråer och garderobsväggen var nästa steg. Och det tog en hel dag. Dels för att vi tog många pauser, detta var nämligen precis när vi börjat friskna till från våra förkylningar. Tömde ut allt från garderoberna på vår säng och tömde byråerna, som ställdes i vardagsrummet tills vidare. Flyttade in garderoberna i det kreativa rummet, såg till att de stod i våg och skruvade fast dem i väggen. Med betongväggar är det slagborrmaskin som gäller. Så jag håller dammsugaren när Roger borrar.

Efter lunch så ställdes byråerna in i sovrummet och lådorna sattes på plats. En tavelhylla skruvades upp på väggen (igen användes slagborrmaskinen). Alla saker från garderoberna som låg på vår säng organiserades in i garderoberna i det andra rummet. Det som ska in i den nya garderobsdelen får ligga på gästsängen tills vidare.

Nya möblerna är beställda från IKEA och när de kommer om en vecka kan arbetet fortsätta. Det är mycket kvar med att placera tavlor för att dölja hål (eller spackla & måla), dekorera båda rummen och hitta rätt plats för allt. Det får bli nya inlägg, ett för varje rum, när det är klart helt enkelt.

Publicerat:

i:

36 svar till ”Vi har bytt sovrum”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Helt rätt, många för så, sova tar inte så mycket plats…. Vi har bokhylla i stället för nattduksbord 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bokhylla hade inte funkat för oss, sladdar och andra trista grejer som ligger i lådorna, hade jag inte velat ha framme i en bokhylla. Men kan tänka mig att du behöver varje hyllmeter du kan få 🙂

  2. Profilbild för Hanneles bokparadis

   Det kommer att bli fint, men om jag skulle vara så pedantisk skulle inget bli färdigt… (finns snygga boxar i alla storlekar och färger som k.an stå i bokhyllan 🙂 man behöver inte ha böcker i en bokhylla 📚

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Det har du så klart rätt i, boxar hade vi kunnat ha. Men jag gillar nattduksbord så det passar oss 🙂

   2. Profilbild för Hanneles bokparadis

    EN hylla kan ju fungera som nattduksbord 😀

 2. Profilbild för Znogge

  Ett sovrum behöver inte vara speciellt stort tycker jag utan det är andra rum som kräver yta. Fortsatt lycka till med projektet!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, tänk att vi inte tänkte på detta från början. Master bedroom = stort. Nej, inte alls nödvändigt 🙂

 3. Profilbild för Anita

  Känns som helt rätt beslut. Kommer nog att bli lyckat!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det tror jag med!

 4. Profilbild för Ingrid

  Hoppas att byte av sovrum ger mera nattro. Skällande hundar som stör nattsömnen är inte trevligt, så det låter förståndigt att testa ett byte.
  Ha en fin fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hittills har vi inte hört hunden på natten iaf. Detsamma!

 5. Profilbild för JoY

  Så tråkigt med hunden som skäller och det är ju inte heller något man kan göra åt. Bra ide att byta rum då och som sagt, inte behöver man ett stort rum för att sova i.
  Trevlig helg

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej det är ju inget vi kan göra något åt, dessvärre är det så överallt här. Känns jättebra och kul att få inreda lite igen 🙂

 6. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Det var väl en jättebra idé. Ett sovrum ska man sova i, punkt så inte behöver det vara så stort, medan det kan vara skönt att ha lite mer plats för hobbies, intressen och annat!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, det här blir så bra!

 7. Profilbild för Micke

  Trevligt med lite förändring i boendet, vi flyttade vårt sovrum för många år sedan till det minsta rummet i vår trea här på femte våningen, det öppnade ju upp nya möjligheter, härligt.

  Skällande hundar har vi också haft som granne en gång i tiden, hujeda mej, stackars hund, antar jag.

  Ha nu en fin inledning av helgen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Att möblera om till det bättre är både kul och smart. Här i ”värmen” bor hundarna ute, de är inte inne på nätterna, så det skälls flitigt när de fryser, inte ser något, är ensamma, är hungra, när de tror de ser något, är för varma etc.. många anledningar.

 8. Profilbild för Äventyret framtiden

  Tummen upp!
  Ni har ungefär lika stort sovrum som vi har och det räcker gott och väl.
  Praktisk måste man vara…

  ”Vår” skällande hund i grannhuset nedanför oss, fina Finas hund Koi, har flyttat härifrån. De reste tillsammans med sonen i huset till hans hus i en annan stad här på ön.
  Så nu är det tomt och ingen som skäller.
  Det är jobbigt med skällande hundar i natten, jag vet.
  Men likväl så känns det lite tomt utan både hund och katt. Just nu.
  Vi vänjer oss säkert!

  Hälsa Roger och så ska ni ha det bra ni båda! Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja ni har ju ett pysselrum, inspirerande 🙂 Förstår det är tomt, hoppas ni får nya trevliga grannar utan skällande hund. Kram till er båda!

 9. Profilbild för Susjos

  Lite kul att möblera om ibland, ska bli kul att se hur det blir! Hoppas ni slipper höra hunden så mycket.
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag älskar förändringar, så blev så glad när vi kom på den här förbättrande förändringen. Det gör stor skillnad vad gäller ljudet från hunden. Detsamma!

 10. Profilbild för Marianne

  Precis, för att sova behöver man bara plats för en säng. Jag skulle bli tokig av en ständigt skällande hund, jag blir superstressad av sån’t oljud.
  Att möblera om är inget för mej som vill att allt ska vara som vanligt, jag hade problem när jag flyttade hit eftersom rummen såg annorlunda ut 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Där är vi olika, jag älskar ju förändringar, är rent av beroende av det. Sover mycket bättre nu!

 11. Profilbild för Tove

  Smart flytt 👍

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tycker vi med, hör inte vovven nu!

 12. Profilbild för LillaSyster

  Helt rätt!
  Räcker ju med ett litet sovrum, man ska ju ändå bara blunda =)
  Tråkigt med störd nattsömn. Stackars hund att vara ute själv hela natten…… undrar hur ägarna tänker?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en bra rockad. Sover mkt bättre. Det är så här i PT. Hundar sover ute, jämt. De är inte sällskapsdjur, de är vakthundar.

 13. Profilbild för Lillan Kind

  Det låter som en jättebra lösning för att fylla viktiga behov, så då kan det vara värt dagarna av arbete som flytten i huset tar😊 Vet förresten precis hur det är att ha störande grannar, men i vårat fall räcker det inte med att byta rum. Vill vi slippa ljudet av evinnerligt skällande hundar samt grannens missbruk av sin stora bullrande parkgräsklippare är det flytt som gäller.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Grannar kan verkligen vara ett störande moment. Genom att på landet har vi så klart minimerat det, men hundar som skäller – ja det är svårt att komma ifrån här i PT.

 14. Profilbild för Åke

  Instämmer med att sova i ett sovrum bara. Gjorde likadant nä jag byggde min sommarstuga (vi flyttade till så småning om) Jag gjorde hela övervåningen till ett sov loft liksom men varför störa det som vart ett fint vardagsrum med utsikt över havet, sovrummet fick bytta plats liksom typ till samma kvm som ert när det vart en vägg till det tänkta kombinerade mat & allrum liksom. Der gäller att använda sina ytor maximalt. Så tråkigt med den skällande hunden. Är det inte fler som klagar?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det bra att en kan ändra sig och möblera om. Här skäller alla hundar, de bor ute och är vakthundar. Helt annat än i Sverige. Ingen som klagar, det är så det är bara, bloggat om det tidigare.

 15. Profilbild för Chatrine
  Chatrine

  Smart beslut! Ett sovrum blir lugnare utan en massa annat i det så varför ha ett stort sovrum 🙂
  Vi kommer bara ha ett rum förutom vårt allrum så vi bygger ett upphöjt podium där vi placerar vår myshörna på och sängen under. Först var vi inne på att göra en loftsäng men insåg att vi faktiskt inte ville klättra upp/ner varje dag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Smart att inte behöva klättra upp och ner till sängen! Ni är i en kul fas med ert bygge och kan börja fundera mer på inredning och smarta lösningar.

   1. Profilbild för Chatrine
    Chatrine

    Jag är ju så där jobbigt så ligger alltid 12 steg före i tankarna. Medan jag stoppar i isolering i golvet har jag börjat klura på vilka färger och material vi ska ha på gardiner 🙂
    Johan är inte riktigt i samma fas som mig… 😉

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Jo jag vet.. men tankar är inte samma sak som att det blir så som en tänkt. Jag tänker att ju närmare ni kommer desto mer blir tankarna verklighet.

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.