vega the van

Från heltid till deltid i husbil

Det är häftigt vilken resa livet blir när en tillåter att dörrar öppnas. När de dessutom lämnas lite på glänt, kan de lätt blåsa upp när det kommer en vindpust med nya tankar och/eller förutsättningar.

Att bo på heltid i en husbil är ett av de bästa beslut vi tagit. Det har givit oss så ofantligt mycket och vi hade nog egentligen kunnat fortsätta med det livet i flera år till, om världen såg annorlunda ut. För livsstilen passar oss som förändringsberoende väldigt väl. Men det finns vissa saker som gör att vi tagit steget att skaffa oss en bas i Portugal.

Kan husbilslivet

När vi flyttade in i en husbil på heltid så var det en helt ny erfarenhet för oss, vi hade ju inte ens besökt en camping innan. Det fanns massor att lära och upptäcka. Och nu kan vi det, alltså vi blir ju aldrig fullärda, men vi har bott mer än 1000 nätter på hjul och det ger oss inte så mycket nytt längre. Det som skapar förändring är platserna vi besöker och bor på. Men i corona-tider finns inget sug för att upptäcka. Så husbilslivet är inte lika roligt just nu och därför har nedan punkter snabbat på beslutet att lämna heltidslivet på rull.

Intressen som är platsberoende

Våra intressen är en stor anledning till att vi vill ha ett hus och en trädgård. Att arbeta i trädgården, odla och mecka med bilar är platsberoende. När vi inte kan tillgodose våra andra intressen, t.ex att utforska nya platser, så vill de här intressena få utrymme.

Gillar inte campingar

Vi har aldrig gillat campingar. Ställplatser passar bättre för oss men även det har vi tröttnat på efter dessa år på rull. Fricamping är underbart där det är tillåtet, vilket det inte är i ex. Portugal där vi helst hänger. Att inte känna oss hemma där vi bor, oavsett var vi ställer oss, är så klart en stor anledning till att hitta en fast boplats.

Vår plats på jorden

Att ha vår egen oas där vi bara kan vara, där vi kan göra vad vi vill utan att behöva ta hänsyn till andra. Det är en annan typ av frihet som vi saknat.

Matlagning

På sistone har intresset för matlagning tilltagit ordentligt, tack vare husbilslivet, och jag känner mig begränsad i kreativiteten i Vega (och även när vi hade FrankieBoy). Jag vill lära mig mer om att ta hand om frukt och grönsaker vi skördar, hur vi bäst förädlar och förvarar dem. Spritter i kroppen av törst av den nya kunskapen.

Drömmen att bo utomlands

Vi drömde om att bo i husbil och vi har länge drömt om att prova på att bo utomlands. Den ena drömmen är uppfylld, den andra kommer vi förverkliga så småningom, med vårt hus har vi förutsättningarna att göra det när det passar oss. Faktum är att livsstilen att bo i en husbil utvecklades genom drömmen att bo utomlands.

Andra anledningar som inte är applicerbara för oss

I ett tidigare inlägg skrev jag om anledningar att inte bo i en husbil på heltid, där är endast en av anledningarna applicerbara på oss, så du förstår att vi fortfarande gillar livsstilen att bo på hjul.

Summa summarum

Vi gillar livet på hjul väldigt mycket! Men nästan tre år på heltid räcker för oss för tillfället. Känner en enorm tacksamhet för att vi kan ta nya beslut, för allt vi lärt oss och de nya värderingarna vi fått. Nu vill vi ha en period i våra liv fyllt med andra saker.

Nu kommer vi ju bo i Vega ett tag till, eftersom vi renoverar huset.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Från heltid till deltid i husbil”

  1. Profilbild för Lykke
    Lykke

    Då kanske våra tankar att bo i vår villavagn i Sverige sommartid för dejt med barnen. Och sen dra runt i Europa i husbil vintertid?! Behöver en bil och ett Corona fritt Europa först????

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Ja coronaläget är onekligen något som ger andra perspektiv på saker och ting. Hoppas era planer infrias snart!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.