Så glad jag börjat med den här kategorin igen, så jag kan få in flera olika saker som inte hänger ihop i samma inlägg, punkterna är dessutom från olika tidpunkter.
Ingen struktur alls, otroligt befriande för en strukturnörd som mig. Jag gjorde liknande inlägg när jag körde Trädgårdsfredag, men då handlade allt om just trädgården. I de här inläggen handlar det om allt möjligt, vitt spridda skurar med andra ord.
Galette
Ett impulsköp. Ett lyckat sådant! När vi bodde i Alingsås åt jag gärna galette till lunch, för i botten på huset där jag jobbade (kontorshotell) så ligger ett creperi och glasscafé. Elisabeth som drev cafét då blev min vän av mina täta besök.
Av någon anledning kom ett sug av galette och jag klickade hem ett galettejärn, vilket vi nyttjat två gånger hittills.


Galette är bovetepannkakor, så de är automagiskt glutenfria. Vad en väljer att lägga på dem är så klart avgörande för smaken och vi har testat oss fram lite. Just nu är favoriten för oss båda en fyllning av ost, banan, cashewnötter, sötsur sås, rostade solrosfrön, rödlök och creme fraiche med curry. Roger har dessutom lite rökt skinka på också.
En sallad till och njutet är i gång!
Städa fönster
Ja, jag skriver rätt, för det är inte putsa fönster som gäller här. Utan städa. Det är dammigt på landet, särskilt på sommaren när det är snustorrt överallt och traktorerna slår havren och samlar upp det, månskensbönderna tröskar inte, kornen går med in i balarna som djurfoder. Så när det arbetet är gjort så brukar jag städa fönstren.
Att städa fönstren för mig innebär först att dammsuga bort spindelnät och döda insekter i fönstersmygarna på utsidan. Sedan ta bort flugnätet och tvätta det. Nästa steg är att torka rent fönsterluckorna på ut och insidan och sedan även torka rent i fönstersmygen. Först därefter kan jag putsa fönstren på ut- och insidan.




Samma procedur gör jag på vintern, inför 1:a advent. Alltid så härligt när det är gjort, nu känns det fint att hänga på verandan och balkongen i den fräschare miljön.
Ourique
När vi varit ute på äventyr och kommer körandes på IC1 och jag ser vår stad Ourique komma fram där i horisonten så infinner sig ett lugn. Det är verkligen hemma. Alla våra utflykter är så roliga, vi gillar verkligen att åka iväg emellanåt och uppleva något annat än allt det vi gör hemma. Men som ni alla vet är borta bra men hemma bäst.

Här finns det vi behöver allra mest, trygghet. Här finns vänliga människor, bekanta och vänner. Mataffärer finns flera att välja mellan, byggmaterial och ”järnaffär” samt kinaaffärer, så klart.
Blev ingen persika
Vårt persikoträd är litet men förra året fick vi faktiskt en persika. Den var inte ätbar, men det var i alla fall en frukt. I år fick vi njuta av en ganska generös blomning så hoppades på två frukter i alla fall. Men trots några kart så blev det ingen frukt alls.

Nu får vi hoppas på nästa år. Det är så det är att vara odlare, ibland blir en besviken och ibland helt överväldigad.
Ömsningstider
Jag såg häromdagen ett ömsat skinn från en orm på ängen, vi har inga farliga ormar här så jag är inte rädd.
Har också sett en vargspindel intill sitt ömsade skinn mellan två krukor i polytunneln i veckan.
Det är helt klart sådana tider just nu. Besparar er bilder!

Lämna ett svar