hotel da baixa Lissabon

Hotel da Baixa i Lissabon

Hur var Hotel da Baixa som vi bodde två nätter på i Lissabon?

Jag har tidigare berättat, troligen många gånger, att jag älskar hotell. Men också att jag tröttnade på hotell när jag ständigt blev besviken. Då var jag väldigt tacksam för våra husbilar som gjorde det möjligt att resa och uppleva utan att bo på dåliga hotell.

Nu har vi ingen husbil, så det blir till att boka hotell eller airbnb när vi reser. Den här gången blev det ett hotell centralt i Lissabon. Tänkte att jag får ge det en chans till, det var ju längesen jag bodde på hotell och kanske jag inte är så svårflörtad längre.

-> Här kan du läsa om tankarna kring varför vi valde Hotel da Baixa i Lissabon.

Grymt läge

Läget är fantastiskt om en vill vara i smeten. Nära till flera sevärdheter och floden, restauranger runt hörnet och bara några kvarter från Rosso järnvägsstation. Hop-on bussarna och spårvagnar är också väldigt nära.

Gågata var utsikten från vårt rum.

Rummet

Vi blev uppgraderade till ett bättre rum än vad vi betalade för. Om det var rummets storlek eller läge vet jag inte, men rum 211 var väldigt bra. De hade tänkt ge oss ett rum på översta våningen men när de såg att Roger är lång tyckte de att ett annat rum skulle vara bättre då det ursprungliga har snedtak. Så hyggligt, första gången vi någonsin blir uppgraderade på något sätt på en resa.

Sängarna var sköna, badrummet rent och stort med skön dusch och det är gött med lite space även om vi inte spenderade tid på rummet annat än för att sova. Mörkläggningsgardiner gjorde att vi sov länge, och fönstren vette mot gågatan, så ingen trafik störde heller. I sängen var det bara ett (väldigt stort) täcke, vilket vi inte gillar, men det funkar ju utmärkt ett par nätter.

hotel da baixa lissabon
Självfallet valde vi att INTE byta handdukar.

Service

En fantastisk service, i receptionen var det alltid många personer. De pratade utmärkt engelska och var angelägna om att vi hade det bra. I baren var det inte lika glad service, kändes lite som vi störde när vi beställde våra drinkar. Men vi fick vad vi beställde utan lång väntan i alla fall.

Vi hade bokat parkeringsservice, vilket innebar att de körde iväg samt hämtade vår bil när vi behövde den. Parkeringen för två dygn kostade € 70,- så det var inte direkt billigt, men kanske vad en får räkna med mitt i Lissabon. Parkeringen var inte hotellets utan en allmän parkering i stan, troligen ett parkeringsgarage för det såg vi många nergångar till. Servicen att hämta och lämna bilen tog de inte betalt för.

Foajén
Reception och gratis kaffe & te
Gratis Pastel de nata fanns varje dag både på rummet och i receptionen (Roger åt flera varje dag). Och färska äpplen fanns också.
Smakfull inredning även i korridorerna
Och i baren
Välkommen åter!

Frukosten

Vid bokningen bad jag om glutenfria alternativ till frukosten och fick till svar att det alltid finns. Och det fanns. Brödet var små frallor som var väldigt torra (som vanligt när det är glutenfritt och ligger framme) men smaken var jättegod. Roger kunde njuta av god bacon och äggröra. Massor av alternativ för pålägg, färsk frukt, müsli, fröer, juicer och varma rätter. Riktigt bra, även om det inte fanns något utöver det vanliga. Rummet används även för restaurang på kvällen, men den provade vi inte.

Miljön är harmonisk med stenbågar tillsammans med ljust grön färgade väggar och tak.
En liten del av utbudet på frukostbuffén.

Pris

Vi vet inte vad som är normala hotellpriser i Portugal, men om vi jämför med andra hotell vi bott på genom åren så tycker vi att vi fick mycket för pengarna. Bokade via hotels.com och betalade €252,- för två nätter inklusive frukost. Parkeringen på €70 tillkom.

Skulle gärna boka ett rum på det här hotellet igen, om vi vill bo i centrum. Närheten till den grymma indiska restaurangen räcker som anledning nästan.

Ja vi gillade verkligen det här hotellet och är mycket nöjda med våra nätter där. Och läget var verkligen utmärkt för ett första besök i stan. Vi har inget att klaga på alls. Men nästa gång blir det nog något litet hotell eller airbnb i Alfama, för att komma närmare atmosfären i den stadsdelen.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Hotel da Baixa i Lissabon”

 1. Profilbild för Ewa
  Ewa

  Verkar verkligen vara ett jättefint hotell och i vår smak (och prisnivå).
  Ett tips när man bokar rum, och som oss också inte gillar det här med ETT stort täcke; boka alltid twin room, dvs rum med delade sängar. Kolla vid incheckning att ni får rätt rumstyp. Ibland kan “housekeeping” enkelt ändra och ge er två täcken istället. Den servicen brukar inte vara något problem på ett fint 4-stjärnigt hotell.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi vill inte ha delade sängar, har hellre ett stort täcke i så fall. Men att be om ett extra täcke kan vi ju göra nästa gång. Tack!

 2. Profilbild för Birgitta Strand
  Birgitta Strand

  Så trevlig söndags läsning.
  Önskar en fin första advent ✨????✨

Vädret

Ourique, PT
16°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.