bästa platsen fotö

Några husbilsminnen

När en som jag bloggat så mycket blir bloggen en minnesbank. Helt fantastiskt att ha allt samlat. Men det kan också vara bra att inte använda minnesbanken ibland.

Häromdagen när jag vaknade tidigt och låg kvar i sängen kom minnen från husbilslivet över mig. Det var faktiskt ett par ångestladdade minnen som tog störst plats men jag suddade sakta ut det med att tänka på andra minnen.

Så idag blir det en tillbakablick på de tre åren vi bodde på heltid i husbil och van. Och jag har inte använt bloggen för att minnas den här gången, däremot har jag letat fram inläggen som beskriver mina minnen och länkat för att du ska slippa leta själv.

Instängda på Fotö

Denna händelse var en av de mest förvånande och vidriga vi upplevt i campinglivet. Vi blev fullständigt instängda av ett par andra husbilar när vi stod på Fotö vid midsommar 2020. Här är inlägget om den upplevelsen om du vill läsa.

Stopp i brant backe

Ett annat ångestladdat minne var när vi skulle upp till den kommunala campingen i Sesimbra här i Portugal. Det var ganska trångt genom staden och sedan en väldigt smal och brant backe som vi fick möte i så Roger behövde tvärbromsa. Läs om dramatiken i Sesimbra

Fantastiska möten

Mestadels har dock de tre åren varit helt fantastiska. Och alla människor vi träffat, många har vi fortfarande kontakt med och några har blivit våra bästa vänner. Personer som inte hade korsat vår väg utan vårt hem på hjul. Innerligt tacksam!

Agua Amarga i Spanien

agua-amarga
Så här ser alla gator ut i Agua Amarga

En by vi aldrig hört talas om innan, men som vi hamnade på för att det fanns en ställplats med högt betyg där. Agua Amarga (Almeria) ligger i Spanien precis vid Medelhavet. En ljuvlig liten by i en vik mellan två höga kullar. Lugnt och stilla på vintern men säkerligen desto livligare på sommaren. Här kan du läsa vår kärleksförklaring Aqua Amarga.

Kelheim i Tyskland

En annan plats vi tyckte om är Kelheim som ligger utmed Donau. Hamnade där av en slump och vi hade fina naturupplevelser, trots att det var alldeles för kallt för vår smak. Men den där platsen har ändå etsat sig fast och vi hade aldrig fått uppleva det utan husbilslivet. Kelheim var en trevlig överraskning.

pyreneerna

Bergspassager

Det är mäktigt att passera höga berg, att göra det i en husbil där en sitter lite högre upp ger ytterligare en dimension. Så när vi passerade Pyreneerna och Dolomiterna är starka minnen. Många ljuvliga vyer som jag gärna bläddrar tillbaka till.

-> Inlägg från Pyreneerna
-> Inlägg från Dolomoiterna

Tidvattnet i Bretagne

Frankrike är inte vårt favoritland, men det finns ändå mycket kvar för oss att uppleva där. En sak jag särskilt minns från Frankrike är tidvattnet. Vi har ju det här i Portugal också men det var ändå mäktigt att sitta där på den lilla muren och se hur vattnet närmade sig med stormsteg samtidigt som solen sjönk. Inlägget från Erquy i Frankrike.

Göteborgs norra skärgård

Jag har bott i närheten av Göteborg hela tiden som jag bott i Sverige. Ändå hade jag aldrig besökt Göteborgs skärgårdar förrän vi köpte husbil. Vi hängde på Fotö, Öckerö, Hönö och Hälsö väldigt mycket, testade alla ställplatser och där trivdes vi väldigt bra på de flesta. Finns massor av inlägg från öarna, men här är några utvalda.

Öckerö ställplats
En favoritbild från en ställplats vi nyttjade mycket första sommaren. Juli 2018 på Öckerö

-> Vårt första besök på Öckerö
-> Båtspaning på Hälsö
-> Källö-knippla och Rörö på cykel
-> Inte nudda gräs på Fotö

Portugal

Efter att ha bott i Portugal ett år som barn och under hela min uppväxt haft närhet till en portugis så har jag såklart påverkats vad gäller mitt intresse för Portugal. Men att jag skulle bli så blixtförälskad var jag inte beredd på. Våra år i husbil har gett oss möjligheten att utforska Portugal under 3 månader varje vinter. Så finns många minnen, men nedan några inlägg som beskriver det jag först tänker på.

-> Nyförälskad
-> Dofterna av mimosa
-> Porto Covo

Svåra tider i husbil

Att vi har bott i husbilen under svåra tider har varit positivt. Närheten till varandra har hjälpt mig igenom tuffa saker. Med husbilen kunde vi också röra oss lite under pandemin och till slut flytta hit till Portugal mitt i allt elände. Utan husbilslivet hade vi inte varit där vi är idag. Reflektion om: När livet känns svårt är husbil perfekt

Samtidigt hade vi kanske inte avslutat husbilslivet så fort om pandemin inte kom. Men nu känner vi oss färdiga med campingar och och är så himla glada för vårt hus här i Portugal.


Publicerat:

i:

4 svar till ”Några husbilsminnen”

 1. Profilbild för Lena K
  Lena K

  Så jätte fint att läsa om era upplevelser, man blir varm inombords. Nästan som att man känner er lite fast man aldrig träffats.
  Men det som jag tänker mest på är hur folk kan bete sig som tex på Fotö och parkera bakom er o stänga in er utan att visa det minsta hänsyn. Där hade jag inte heller stannat utan blivit förbaskad o bara packat ihop o åkt. Hoppas att de två husbilar med personer i får upp ögonen själva att så gör man inte. Man uppför sig så som man själv vill bli behandlad.

  Önskar er en fin helg!

  Hälsningar Lena K

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var verkligen en obehaglig erfarenhet. Och dessvärre tror jag inte de förstår vad de gjorde. Glad du hänger med på våra upplevelser 😀

 2. Profilbild för Tone

  Hei på dere!
  Vi titter også ofte gjennom «minneboken» fra vårt heltids husbilsliv. Det er mange flotte minner, møter med fine mennesker – som dere????-, spennede lokasjoner og opplevelser, men vi savner dog ikke livet på hjul. Det var et eventyr, men nå trives vi veldig godt i vår leilighet og gleder oss til nye eventyr i vår flotte Colin Archer skute; Karuna. Det foregår massiv ombygging og modernisering under dekk i vinter, og i midten av mars er planen at vi skal være klare for en ny sesong med seiling. Mange tror vi skal seile langt, til Middelhavet eller over Atlanteren, men det har vi ingen planer om. Vi skal utforske skjærgården i Norge, Sverige og Danmark…iallefall i første omgang, – så får vi se????.
  Følger jo med på bloggen deres selv om vi ikke kommenterer så mye. Interessant, spennende og imponerende hva dere har fått til????. Tenkte også at det passer å ønske dere en riktig god jul og et herlig og flott nytt år!

  Klem fra Finn og Tone

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja minnen har vi massor av, och väldigt glada att ha träffat er och dela minnen med er. Ser fram emot att se vilka nya upplevelser ni får tillsammans med Karuna. Kul ni hänger med här på bloggen. Snart dags för en zoomdate igen 😀 Önskar er detsamma! Kram

Vädret

Ourique, PT
23°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.